Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2020/12/Tips-voor-kerst-op-afstand.jpg

Zo vier je de kerstdagen coronaproof!

kerstdagen coronaproof tips

Dit jaar lopen de feestdagen even helemaal anders. We hebben weken met spanning gewacht op antwoorden van de overheid. Moeten we ons kerstdiner bestelen of gaan we massaal in de slag in de keuken? Waar jij ook voor hebt gekozen, met deze coronaproof kerstideeën wordt het in ieder geval een stuk gezelliger.

We hebben ons best gedaan om een paar leuke activiteiten op papier te zetten om toch je kerst met je geliefden door te kunnen brengen. Want zeg nou zelf, met Kerstmis wil niemand alleen zijn?!

Familie kerstdiner via Zoom

Misschien iets minder persoonlijk, maar mochten de kerstdagen nu helemaal in de soep lopen. Kan je altijd je familie optrommelen om in te bellen voor het kerstdiner. Na al die maanden online meetings, zijn we inmiddels getraind om digitale afspraken te organiseren. Zet je oma, je gezellige tante Truus en je vervelende achterneefje achter een laptop en Zoomen maar! Bereid het goed voor om het extra leuk te maken. Stuur bijvoorbeeld voorafgaand de cadeautjes rond, maak een “Family Kerstsong playlist” op Spotify en zorg dat iedereen hetzelfde menu klaarmaakt. Trek die fles wijn maar open en geniet van elkaars gezelschap op afstand!

Wil je feestelijk gekleed via het Zoom-diner? Lees onze outfitinspiratie voor de feestdagen.

Geef een winter buurtbarbecue

Woon je in een gezellige buurt en zie je het wel zitten om met je buren Kerstmis of Nieuwjaar door te brengen? Dan is dit idee wellicht wel iets voor jou! Rol de barbecue naar buiten en zet hem in je voortuin. Samen met de buren regelen jullie een take away van Glühwein, oliebollen en hapjes zodat jullie allemaal een lekker kerstmaal hebben en elkaar vluchtig hebben kunnen zien in de buitenlucht. Oh en voor de koukleumen kan de vuurkorf natuurlijk ook gewoon aan!

De take away wandeling

De horeca heeft het zwaar gehad het afgelopen jaar. Hoe leuk zou het zijn als we deze harde werkers een hart onder de riem kunnen geven? Plan een take away wandeling. Haal het voor-, hoofd- en nagerecht bij jouw favoriete plaatselijke restaurants. Stippel een mooie route uit langs veel lichtjes, kleed je warm aan en breng wat kostbare tijd door met je partner. Een extra tip: zorg voor wat fijne kerstmuziek. Stop een klein geluidsboxje in je zak en koppel je telefoon hieraan.

Kerstfilms

Er kan geen kerst voorbij gaan zonder één van de welbekende kerstfilms. Van Home Alone tot The Santa Clause, deze nineties klassiekers mogen niet ontbreken. Zijn de bioscopen open? Ga dan eens met je gezin naar een gezellige kerstfilm. Zo niet, stream je die favoriete kerstfilm lekker vanuit huis. Dekentjes, lekkers en gezellige kerstlampjes. Meer heb je niet nodig.

Wil je thuis lekker bingewatchen? Lees dan: “We zijn fan van deze stijlvolle Netflix mannen!”

Deel dit bericht: