Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2019/01/Work-life-balance-Klein.jpg

Zo vind je een goede work-life balance!

Aan je carrière werken en het leuk houden voor jezelf: zo doe je dat!

Work-life

Steeds meer mensen zitten thuis met een burn-out. Dat kan verschillende factoren hebben. Vaak komt het omdat het balans in hun leven niet op orde is. En het kan lastig zijn om dit weer goed te maken. Maar het is ook te voorkomen.

Voor een goede work-life balance moet je keuzes gaan maken. Zo is onder andere (zeer cliché) slaap een belangrijk onderdeel van een goede balans. Wij vertellen je hoe je een goede work-life balance vindt en om het voor je zelf makkelijk te maken en hoe je het leuk houdt voor jezelf.

Wees geen perfectionist

Laten we beginnen met het belangrijkste punt. Perfectionistisch zijn, is voor een goede work-life balans zowel een goede als een slechte eigenschap. Het voordeel is dat je goed werk levert, maar het nadeel is dat je risico loopt dat je nooit tevreden bent over het werk dat je levert. Leer om genoeg te nemen met volledige inzet. Je hebt je best gedaan, je hebt hard gewerkt en flink nagedacht: beter kan niet. Natuurlijk komt het voor dat je een keer de verkeerde beslissing maakt, maar daardoor krijg je wel nieuw inzicht en zie je wat er volgende keer anders moet.

Maak je niet druk

Het is belangrijk dat je jezelf niet druk gaat maken om zaken waar je geen invloed op hebt. Laat de negativiteit van je collega’s maar langs je heen waaien. Focus op wat wel belangrijk is: jouw taken. Er zal heus een keer iets misgaan waar jij wel invloed op hebt. Zie het als een kans om jezelf te ontwikkelen.

Stressvolle activiteiten

Iedereen heeft wel eens stressvolle activiteiten moeten ondernemen. Denk aan je examens of die ene lastige klant die het ergens niet mee eens is en zijn gedachten niet veranderd. Probeer de meest stressvolle activiteiten ’s ochtends onder handen te nemen. In de ochtend zit je namelijk vol met positieve energie en frisse moed. Wanneer je langer wacht om deze opdrachten te doen, zul je met de minuut minder zin hebben. Als je het direct doet, ben je er meteen vanaf. Je zult zien dat het uiteindelijk reuze meevalt.

Winnen en verliezen

Je kunt niet alles in het leven hebben, daarom moeten we soms keuzes maken. En dat kan lastig zijn. Wanneer je een keuze maakt win je iets, maar je verliest ook iets. Een goede winnaar is ook een goede verliezer.

Met deze tips kun je je meer focussen op de leuke dingen in het leven en heb je tijd voor andere activiteiten naast je werk, waar je ook echt van kunt genieten. In de film The Wolf of Wall Street is Jordan Belfort een echte workaholic. Door continu te werken en impulsieve handelingen hoopt hij snel de top van succes te bereiken. Wat kunnen we hiervan leren?

Deel dit bericht:

Geef een reactie