Mode
Dág klotsende oksels: deze stoffen draag je in de zomer

Dág klotsende oksels:

deze stoffen draag je in de zomer

Broeierig warm of juist zinderend heet. Niet iedereen kijkt uit naar de zomer. Wanneer je kiest voor luchtige stoffen – en een beetje meer bewegingsvrijheid – kan jij die warme zomermaanden wel aan. Hoog tijd om je kennis te laten maken met de meest luchtige zomerstoffen.

Dág klotsende oksels: deze stoffen draag je in de zomer

1. Ademend en vochtabsorberend: Katoen

Katoen is niet voor niets één van de meest gebruikte stoffen. Een zacht katoenen overhemd of fijn T-shirt is namelijk luchtdoorlatend én neemt vocht goed op. Wil je op warme dagen nét wat meer bewegingsvrijheid, maar wel een nette uitstraling? Dan ga je voor een knitted overhemd. Deze variant is een stuk elastischer, omdat de katoenvezels als het ware ‘gebreid’ zijn. Qua draagcomfort dus net zo prettig als je favoriete polo.

Ga je in de bloedhitte tóch naar kantoor in een colbert? Ga dan voor een katoenen variant, liefst zonder voering. Dat scheelt weer wat plakkerige lagen.

Katoenen zomerbroeken

Shorts niet toegestaan op je werk? Dat is balen. Je meest veilige keuze is ook dan katoen. Ook qua zomerbroeken kan je het beste voor een model gaan met een beetje stretch, maar veel katoen. Bijvoorbeeld een sportieve pantalon, stoere cargo of een luchtige chino.

2. De ideale, lichte zomerstof: Linnen

Linnen is voor bloedhete zomers de lekkerste stof. Linnen is – net als katoen – natuurlijk materiaal. Linnen wordt namelijk gemaakt van vlas, een grassoort. De stof voelt daarom soms wat stugger en is kreukgevoelig. Maar zo’n lekker linnen overhemd met een paar kreuken past écht bij de zomer. Zeker in combinatie met een toffe espadrille of instapper. Linnen neemt vocht op, maar geeft het ook weer makkelijker af. Zo krijgen je klotsende oksels (bijna) geen kans.

3. Ook prima in de zomer: Linnen-mix

Linnen wordt vaak gemixt met katoen of wol om de luchtigheid en kreukgevoeligheid te balanceren. Wil je het beste van beide werelden? Dan zoek je dus een fijne linnenmix als zomerstof. Dit kan goed gecombineerd worden met een kantoenen chino of pantalon.

Is er een colbert verplicht voor de zomerse gelegenheid waar je naartoe gaat? Kijk dan goed naar de samenstelling van de stof en de voering van je jasje. Kies bijvoorbeeld voor een half gevoerd model met katoen, linnen of een linnenmix. Luchtiger kunnen we het niet maken, wel makkelijker 😉.


Inspiratie nodig voor een hete terrasoutfit? Zo zit je in the picture op het terras.


4. En wol dan?

Nu horen we je denken: “Oké, maar wol is toch ook een natuurlijk materiaal? Kan je dat niet aan voor de zomer?” Wol ademt en isoleert, dus het houdt ook de warmte buiten. Het kan alleen wel broeierig aanvoelen wanneer je wol direct op de huid draagt. Een dun wollen colbert is ideaal voor de zomer, met een linnen overhemd eronder bijvoorbeeld 👌.