Selecteer een pagina
Home 5 Mode 5 Dresscodes: zo kleed je je smart casual

Dresscodes: zo kleed je je smart casual

Laatste update: 7 mei 2020

Zo kleed je je smart casual

Tegenwoordig wordt de dresscode smart casual steeds vaker gebruikt. Je ziet het terug op uitnodigingen bij gelegenheden zoals bruiloften of borrels, maar ook op de werkvloer wordt een zakelijk pak vaker vervangen door de smart casual dresscode.

Wat casual is voor de één, is een absolute no-go voor de ander. Wat is dan juist goed om te dragen voor de gelegenheid? Dit kan voor de nodige onzekerheid zorgen, daarom helpt modeadviseur Kirsten uit onze winkel in Reusel je graag een handje.

Smart casual: een chic randje

Eigenlijk is de smart casual dresscode simpel uit te leggen. Het is een casual outfit met een netter randje. Over het algemeen is het de bedoeling dat je representatief uitziet voor bijvoorbeeld je werkdag of een feestelijke gelegenheid. Het ideale aan een smart casual outfit is dat je vanuit je werk meteen door kan naar een feestje zonder direct over- of underdressed te zijn.

Kirsten zegt hierover: “Ga bij voorkeur gekleed in een pantalon, chino of nette ingetogen jeans met zo min mogelijk wassing. Als men voor de chiquere combi gaat, is een gespschoen van bijvoorbeeld Greve of Giorgio erg geschikt. Een absolute must is een fris overhemd met enkele manchet die men in de broek draagt om er een laag overheen te dragen. Ga bijvoorbeeld voor een colbert of een mooie knitted laag voor erover. Probeer wel de uitstraling van een pak te vermijden, het gaat juist om de combinatie van netjes en casual, enjoy the look!”

Wat zijn perfecte smart casual items?

Over het colbert is Kirsten duidelijk: “Het colbert is een fris colbert met een heldere ruit voor het voorjaar, door de verschillende blauwtinten prachtig te combineren met verschillende overhemden of knitted items. In dit geval een licht overhemd eronder gedragen met een subtiel motief. Ja heren, prints mogen met prints gecombineerd worden.”

De polo met een lange mouw is ook een goede optie om te dragen bij een smart casual outfit. “Voor de formele gelegenheid kan men kiezen voor het overhemd. Voor een iets meer informele gebeurtenis voor de lange mouw polo.”

 

 

Een lichtgrijze chino is een goede basis om te combineren met overhemd, polo of colberts in zowel blauw- als aardetinten.

Schoenen zijn ook belangrijk binnen het kledingvoorschrift. “Een nette schoen is zeer geschikt voor een smart casual look. “De kleur cognac een goede basis die in deze combinatie een touch of smart terug laat komen. Zakelijk gezien moet de riem dezelfde kleur als de schoen zijn. In de smart casual look, kan men juist het casual terug laten komen. In dit geval gekozen voor een duurzame riem van het merk La Boucle, deze is leuk in vele chino’s, ook casual leuk te combineren in een jeans of zelfs een short met een witte sneaker in vrije tijd.”

 

 

Combineer jij jouw garderobe graag gemakkelijk? Daar weet Kirsten ook wel wat op. “Het ideale van deze combinatie vind ik persoonlijk dat men het los ook heel leuk casual kan dragen. Het colbert is los bijvoorbeeld superleuk op een jeans, met een polo met korte mouw. De chino is leuk in vrije tijd met een sneaker en een shirt. Durf het aan, je kan het aan!“

 

Shop Smart Casual items online

 

Wat past absoluut niet bij smart casual?

Een absolute no-go is een jeans met opvallende wassingen of scheuren. Een jeans is alleen mogelijk wanneer de situatie informeel is, maar kies dan voor een ongewassen model of een zwarte jeans. Een kostuum is te formeel, dus ook die kan je beter later hangen. Ook zijn sneakers uit den boze. Deze schoen is te informeel binnen deze dresscode.

Twijfel je over je dresscode?

Twijfel je toch over je outfit en of iets geschikt is of niet? Vraag in dat geval aan de gastvrouw of –heer of iets gepast is. Zo voorkom je een ongemakkelijk moment!

Heb je behoefte aan persoonlijk modeadvies, bijvoorbeeld van Kirsten? Maak dan gemakkelijk een afspraak bij één van onze modeadviseurs. Dit kan in je favoriete winkel óf via een video-belafspraak.

 

Lees ook

Meer tips en inspiratie

Zo maak je jouw schoenen winterklaar

Zo maak je jouw schoenen winterklaar

Het najaar betekent neerslag, kou en gladheid. Deze wisselende weersomstandigheden zorgen ervoor dat jouw schoenen het soms zwaar te verduren krijgen. Hoog tijd dus om jouw favoriete stappers aan een wintercheck te onderwerpen. Zo zijn jouw schoenen winterklaar en kan...

Met deze warme accessoires kan jij het vriespunt aan

Met deze warme accessoires kan jij het vriespunt aan

Brrr! Nu wordt het toch wel heel fris buiten. Hoewel de temperaturen het vriespunt nog niet hebben bereikt, is voorbereiding tóch het halve werk. Met een goede winterjas kom je al een heel eind. Maar, warme accessoires maken echt het verschil deze winter. 1. Ga voor...