Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2018/11/Casual-chic-Klein.jpg

De dresscode smart casual: wat kan wel en niet?

Tips hoe je perfect gekleed voor de dag kan komen!

Smart casual

Tegenwoordig wordt de dresscode smart casual steeds vaker gebruikt. Je ziet het terug op uitnodigingen bij gelegenheden als bruiloften of borrels, maar ook op de werkvloer wordt de business look vervangen door de smart casual dresscode.

Toch vinden veel mannen onder ons het lastig wat er nu precies onder die dresscode valt en wat er van je verwacht wordt. Wij helpen je graag een handje!

Casual met een chic randje

Eigenlijk is de smart casual dresscode een casual outfit met een wat netter randje. Over het algemeen is het de bedoeling dat je er goed gestyled én representatief uit ziet voor bijvoorbeeld je werk. Het ideale aan een smart casual outfit is dat je vanuit je werk meteen door kan naar een privé gelegenheid zonder over- of underdressed te zijn.

Wat kan wel?

Er zijn drie kledingstukken die altijd kunnen voor een smart casual look. Dat zijn een mooi overhemd, een chino en een coltrui. Een chino is eigenlijk een kruising tussen een jeans en een pantalon en altijd goed voor deze dresscode. Dit soort broeken zijn vaak in rustige, effen kleuren waardoor ze goed te combineren zijn en door de basic kleuren voldoe je al snel aan deze dresscode.

Combineer een chino met een mooi hemd en draag eventueel een modern, getailleerd colbert. Je kan ook kiezen voor een luxueuze coltrui (met colbert). Een derde goede optie is een net overhemd te combineren met een pullover en een chino. Dat is vooral een goede optie op wat koudere dagen.

Schoenen die zeer geschikt zijn voor smart casual zijn loafers of nette schoenen. Denk daarbij aan een geklede schoen met gesp. Wat betreft accessoires is vrij veel toegestaan. Je mag een mooi horloge dragen en bretels kunnen de outfit afmaken. Een das is niet nodig, maar mag wel.

Wat kan niet?

Een absolute no go is een jeans met opvallende wassingen of scheuren. Een dergelijke jeans is alleen mogelijk wanneer de situatie zeer informeel is, maar vermijden is beter. Een kostuum is te formeel, dus ook die kan je beter later hangen. Ook zijn sneakers uit den boze. Deze schoen is te informeel en niet net genoeg.

Twijfel

Twijfel je toch over je outfit en of iets geschikt is of niet? Vraag in dat geval aan de gastvrouw of –heer of iets gepast is. Zo voorkom je een ongemakkelijk moment!

Meteen een smart casual outfit scoren? Bij Only for Men kan jij je gehele nieuwe look kopen! Kijk eens bij deze merken Blue Industry, Hugo Boss, Drykorn en Dstrezzed voor een goede chino of een mooi overhemd!

 

Deel dit bericht:

Geef een reactie