Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2018/11/zo-kleed-je-je-smart-casual.jpg

Dresscodes: zo kleed je je smart casual

Zo hou jij je aan de kledingvoorschriften!

zo kleden mannen zich smart casual

Tegenwoordig wordt de dresscode smart casual steeds vaker gebruikt. Je ziet het terug op uitnodigingen bij gelegenheden zoals bruiloften of borrels, maar ook op de werkvloer wordt een zakelijk pak vaker vervangen door de smart casual dresscode.

Toch vinden veel mannen onder ons het lastig wat er nu precies onder deze kledingvoorschriften valt en wat er van je verwacht wordt. Wij helpen je graag een handje!

Smart casual: met een chic randje

Eigenlijk is de smart casual dresscode simpel uit te leggen. Het is een casual outfit met een wat netter randje. Over het algemeen is het de bedoeling dat je er goed gestyled én representatief uit ziet voor bijvoorbeeld je werk of een feestelijke gelegenheid. Het ideale aan een smart casual outfit is dat je vanuit je werk meteen door kan naar een feestje zonder over- of underdressed te zijn.

Wat zijn perfecte smart casual items?

Er zijn drie kledingstukken die altijd kunnen voor een smart casual look. Dat zijn een mooi overhemd, een chino en een polo. Een chino is eigenlijk een kruising tussen een jeans en een pantalon en altijd goed voor deze dresscode. Dit soort broeken zijn vaak verkrijgbaar in rustige, effen kleuren waardoor ze goed te combineren zijn en door de basic kleuren voldoe je al snel aan deze dresscode. Combineer een chino met een mooi hemd of een polo en draag eventueel een modern, getailleerd colbert. Een derde goede optie is een net overhemd te combineren met een pullover en een chino. Dat is vooral een goede optie op wat koudere dagen.

Schoenen die zeer geschikt zijn voor smart casual zijn loafers of nette schoenen. Denk daarbij aan een geklede schoen met gesp. Wat betreft accessoires is vrij veel toegestaan. Je mag een mooi horloge dragen en bretels kunnen de outfit afmaken. Een das is niet nodig, maar mag wel.

Wat past absoluut niet bij smart casual?

Een absolute no-go is een jeans met opvallende wassingen of scheuren. Een jeans is alleen mogelijk wanneer de situatie zeer informeel is, maar kies dan voor een ongewassen model of een zwarte jeans. Een kostuum is te formeel, dus ook die kan je beter later hangen. Ook zijn sneakers uit den boze. Deze schoen is te informeel en niet net genoeg.

Twijfel je over je dresscode?

Twijfel je toch over je outfit en of iets geschikt is of niet? Vraag in dat geval aan de gastvrouw of –heer of iets gepast is. Zo voorkom je een ongemakkelijk moment!

Meteen een smart casual outfit scoren? Bij Only for Men kan jij je gehele nieuwe look kopen! Kijk eens bij deze merken Blue Industry, Hugo Boss, Drykorn en Dstrezzed voor een goede chino of een mooi overhemd!

 

Deel dit bericht: