Home

Premiata

Premiata sneakers zijn echte objecten die geavanceerd design en minimalistische expressie combineren. Elk model heeft slechts één doel: de PREMIATA-smaak combineren met de beste technische kenmerken van sportschoenen zoals we deze kennen.

Lees meer
Premiata Sneakers
270,00
Premiata Sneakers
270,00
Premiata Sneakers
260,00
Premiata Sneakers
260,00
Premiata Sneakers
260,00
Premiata Sneakers
260,00

Premiata: Van kleine familiezaak tot wereldberoemd schoenenmerk

Premiata is een Italiaans schoenenmerk met een rijke geschiedenis. Het merk werd in 1885 opgericht in Montegranaro, een kleine stad in Italië. De familie Mazza, die het bedrijf nog steeds runt, heeft al meer dan 130 jaar ervaring in de schoenenwereld. In de beginjaren werden de schoenen van Premiata met de hand gemaakt. Tegenwoordig wordt er ook gebruikgemaakt van moderne technologieën, maar het bedrijf staat nog steeds voor traditioneel Italiaans vakmanschap. In 1991 maakte Premiata haar debuut op de wereldwijde markt. Het bedrijf groeide snel uit tot een succes en is nu verkrijgbaar in meer dan 50 landen.

Het Premiata design: Renschoenen met een twist

Premiata is vooral bekend om zijn unieke sneakers. Het merk staat bekend om zijn innovatieve ontwerpen, zoals de renschoenen met geprinte zolen. In 2009 introduceerde het bedrijf een nieuw model dat een grote sprong voorwaarts betekende voor het merk. Het model was gebaseerd op een retro renschoen uit de jaren '70, maar had een kenmerkende Premiata draai. De schoenen waren gemaakt van kostbare materialen en hadden geprinte zolen. Dit nieuwe model werd een groot succes en is nog steeds een van de kenmerkendste modellen van Premiata. Het bedrijf blijft innovatieve ontwerpen ontwikkelen en onderscheidt zich hierdoor van andere schoenenmerken.

Premiata: Durf anders te zijn

Premiata staat voor kwaliteit, luxe en een unieke stijl. Het bedrijf wil dat mensen zich onderscheiden van de massa en daarom focust het zich op creativiteit. Premiata wil dat mensen zichzelf blijven en niet bang zijn om anders te zijn. Het bedrijf vindt dat anders zijn iets unieks is en dat je je daardoor onderscheidt van anderen. Deze boodschap komt ook terug in de ontwerpen van de schoenen. De schoenen zijn vaak opvallend en hebben unieke details. Premiata wil dat mensen met trots hun schoenen dragen en zich er goed in voelen.

Premiata en duurzaamheid

Italiaans schoenenmerk Premiata introduceert de John Low, een nieuwe sneaker die voor 80% is gemaakt van gerecyclede materialen. De bovenkant van de schoenen is gemaakt van Evolo suède leer dat is gelooid volgens duurzame processen. Het binnenwerk is gemaakt van biologisch afbreekbaar geitenleer en de zolen zijn gemaakt van 50% gerecycled rubber. Premiata zet met de John Low een belangrijke stap in de richting van duurzame mode. Het merk streeft ernaar om zijn productieprocessen steeds duurzamer te maken.