Gelegenheden
inspiratie

Yes! Dat sollicitatiegesprek heb je binnen! Nu nog de juiste outfit om een verpletterende eerste indruk te maken op je toekomstige baas of leidinggevende. Wij helpen je graag bij de voorbereiding, want dat is immers het halve werk om die droombaan te bemachtigen.


sollicitatie

De perfecte sollicitatie outfit

De juiste kleding maakt een grote impact als het aankomt op je sollicitatiegesprek. Je hoeft echt niet altijd verplicht in pak, als je maar verzorgd gekleed gaat en je outfit past bij het bedrijf in kwestie. Controleer bijvoorbeeld de social media en website van het bedrijf en kijk goed naar wat er op de werkvloer gedragen wordt. Draag voor je gesprek wel een outfit die net iets netter is dan de dresscode.

De kleur van je sollicitatiekleding is ook belangrijk. Zo staat blauw voor rust en vertrouwen, terwijl zwart autoriteit uitstraalt. Wil je jouw outfit wat meer kleur geven? Roodtinten staan voor kracht en zelfvertrouwen, terwijl donkergroene accenten en wit betrouwbaarheid uitstralen. Je kan het aan!

Bekijk alle dresscodes
inspiratie

Van sollicitatie tot droombaan

Tips & Inspiratie

  • Voel je comfortabel tijdens het gesprek. Ga voor een pantalon met trekkoorden, overhemden met stretch of een jersey mix en match colbert.

  • Hoef je niet in pak? Dan kan je kiezen voor een pantalon met een overhemd of juist een nette spijkerbroek combineren met een colbert.

  • Denk aan de details. Draag een nette riem en bijpassende schoenen. Een das is niet verplicht, maar kan je outfit wel afmaken.

Shop jouw outfit hier!
inspiratie

Maak indruk met je kleding tijdens je sollicitatiegesprek

Do's & Don'ts

  • Kom verzorgd over. Laat kleding met kreukels of gaten erin liever thuis. Haal bijvoorbeeld ook een kledingroller over je colbert. Scheuren, vlekken of kreukels kunnen onverzorgd staan en daarom een verkeerde eerste indruk wekken.

  • Draag nette gepoetste schoenen of hagelnieuwe nette sneakers. Niets leidt zoveel af als vlekken, vergeelde zolen of doffe schoenen.

  • Draag goed ademende kleding om zweetplekken en nare geurtjes te voorkomen.

  • Draag waar je je lekker in voelt. Is een overhemd of colbert niet echt je ding? Ga dan voor een variant met stretch.

  • Laat petten of mutsen het liefst thuis.

Shop jouw outfit hier!