Home
Mannen voor mannen

Wij zijn er voor álle mannen. Daarom zetten wij ons met de Mannen voor Mannen stichting in om geld in te zamelen voor onderzoek, behandeling en preventie van kanker bij mannen. Dit doen wij voor KWF Kankerbestrijding.


Samen staan we sterk

Wij maken een vuist tegen prostaatkanker! Jij toch ook?

In 2013 hebben wij de Mannen voor Mannen stichting opgericht om geld in te zamelen voor projecten van het KWF. Bekijk de video voor het hele verhaal over de stichting.

OFM. Gravelty Tuscany

Fiets tegen prostaatkanker

NL Tour Rides zet zich met NL Tour Rides Impact al jaren in voor diverse goede doelen. Hetzelfde doet OFM., met de Mannen voor Mannen stichting. In 2023 hebben wij de handen in één geslagen en hebben we een fantastisch evenement georganiseerd om geld in te zamelen voor Mannen voor Mannen. Met ruim 200 sportievelingen hebben we in 4 dagen een prachtige fietstocht afgelegd van ruim 400km. Wat een avontuur! 

Ben jij er ook bij op een van de events waarbij we geld inzamelen voor de Mannen voor Mannen stichting? Check hier dan snel de event kalender! 

Klik op de video om de after movie te bekijken.  

Over de Mannen voor Mannen stichting

Wij maken een vuist tegen prostaatkanker. Jij ook?

Bij OFM. zetten wij graag een stap extra als het aankomt op winkelgemak en een persoonlijke shopervaring. Omdat wij het belangrijk vinden om er te zijn voor álle mannen, hebben wij in 2013 de Mannen voor Mannen stichting opgericht. Afgevaardigden van verschillende afdelingen binnen ons bedrijf organiseren gedurende het jaar acties en events om geld in te zamelen voor projecten van het KWF. Denk aan onderzoeken die ondersteunen bij behandeling en preventie van kanker bij mannen. In dit geval prostaatkanker. In Nederland krijgen namelijk jaarlijks ongeveer 13.600 mannen prostaatkanker. De 5-jaarsoverlevingskans is, dankzij onderzoeken, in de afgelopen jaren gelukkig flink gestegen naar 88%. En daarom is onderzoek van levensbelang. Letterlijk! Meer informatie over prostaatkanker via: kwf.nl/kanker/prostaatkanker.

Wil jij samen met ons een vuist maken tegen prostaatkanker? Neem dan deel aan één van onze activiteiten of doneer een bijdrage op NL09ABNA 0612 7465 85 t.n.v. Mannen voor Mannen Stichting. Voor meer informatie of vragen kan je contact met ons opnemen via [email protected].

Wil jij meer weten over de stichting en het onderzoek? Bekijk dan de video.

Ons doel: een bloedtest voor behandeling op maat van uitgezaaide prostaatkanker

De komende periode zetten wij ons in om een project van Universiteit Twente en Erasmus MC te ondersteunen. Dit project is gericht op een bloedtest die uitwijst of hormoonbehandeling bij uitzaaiingen de juiste behandelmethode is. Deze hormoontherapie helpt veel mannen namelijk met uitgezaaide prostaatkanker om de ziekte onder controle te houden. Helaas zijn er gevallen waar de tumor resistent wordt tegen de behandeling. Daarom richt dit onderzoek zich op een nieuwe bloedtest-techniek die voorspelt of de tumor resistent zal worden. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat er sneller naar andere behandelingen uitgeweken kan worden.

Doe mee: Mannen voor Mannen loterij

Bekijk de trekkingsuitslag van de Mannen voor Mannen loterij. Ben jij één van de winnaars?

Doe mee: meer acties en evenementen voor het goede doel

Naast een regelmatig terugkerende loterij, verkopen wij merchandise waarvan de opbrengsten onderzoek ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan wielerkleding die ideaal is voor onze sportevents! Daarnaast verkopen we in de winkels ook metalen pins met het vuist-logo en organiseren we geregeld events zoals het jaarlijkse Mannen voor Mannen Heren Dubbel Tennistoernooi.

Over KWF Kankerbestrijding

Iedere Nederlander krijgt ooit te maken met kanker. De gevolgen zijn vaak overweldigend. Als je het zelf hebt. Maar ook als je iemand kent met de ziekte. Voor al die miljoenen mensen maakt het KWF al ruim 71 jaar het verschil.

KWF Kankerbestrijding zet zich in voor initiatieven die mensen verder helpen. Dat betekent niet alleen bestrijding, maar ook een beter leven met de ziekte. Of je nu kanker wilt voorkomen, net de diagnose hebt gehad, midden in de behandeling zit, of je afvraagt hoe het verder gaat. Het KWF zorgt voor initiatieven die mensen ondersteunen, zoals centra voor leven met en na kanker en het platform kanker.nl. Ook werken zij, samen met duizenden anderen die zich inzetten voor dit doel, aan levensveranderend onderzoek waar patiënten snel wat aan hebben.FM.

Mannen voor Mannen tussenstand

Help mee in de strijd tegen prostaatkanker

Help ons het doel te behalen en het onderzoek naar een bloedtest voor uitgezaaide prostaatkanker in een stroomversnelling te brengen. Kies voor een eenmalige of maandelijkse donatie en help mee!