Modeadvies
maatwerk maatwijzer
Maatwijzer broeken

Altijd de juiste maat

Wij houden van online shoppen, maar niets is zo vervelend als de verkeerde maat bestellen. Dus om jou het zo gemakkelijk mogelijk te maken, hebben wij een maatadvies tool die jou gepersonaliseerd advies geeft per product. Vul tijdens het winkelen jouw lengte, gewicht en leeftijd in en onze maatadvies tool geeft bij jouw favoriete items aan welke maat je nodig hebt!

Weet je nog steeds niet zeker welke maat je moet bestellen? Bekijk dan de maattabellen en meetinstructies op deze pagina. In onze maattabellen kun je kijken welke maat het beste bij je past. Let wel op het feit dat dit enkel een indicatie is, het kan natuurlijk per merk of artikel verschillen.

Wil je meer specifieke informatie over pasvormen en maten van verschillende artikelgroepen? Dan kan je in onderstaande tabel meer informatie vinden. Als je meer informatie wilt over je eigen maten meten dan adviseren wij jou de video te bekijken. Uiteraard ben je ook altijd welkom in één van onze winkels voor persoonlijk stijladvies!

zelf je maten opmeten

Zelf je maten meten

Speciaal voor jou hebben we een paar tips die handig zijn als je jouw eigen maat gaat opmeten:

  • Hou je adem niet in en span ook niets aan. Ontspan dus je lichaam.

  • Meet jezelf in je ondergoed of in een laagje strak zittende kleding.

  • Trek het meetlint niet te strak aan tijdens het op meten, maar laat het je lichaamsdeel losjes omsluiten.

  • Als je maat tussen twee confectiematen ligt, raden wij jou aan om voor de grotere maat te gaan om teleurstellingen te voorkomen.

  • Vraag of iemand je helpt bij het opmeten. Dit is de beste manier om achter je eigen maat te komen.

Algemene maattabel kleding heren

In onderstaande maattabel vind je de belangrijkste maten voor heren op een rijtje. Lees hieronder af welke maat het beste bij jou past. Wil je specifiek informatie over bijvoorbeeld een overhemd of een broek? Klik dan op één van de afbeeldingen onder aan de pagina voor alle maatinformatie over het betreffende product.

Maten Confectie maat Pak maat Boord maat Jeans maat Lengte maat
XS 44 44 36 29 30
S 46 46 37 & 38 30 32
M 48-50 48 39 & 40 32 34
L 50-52 50 41 & 42 33-34 36
XL 54 52 43 & 44 35-36 38
XXL 56 56 46 & 46 38 38
3XL 58 59 47 & 48 40 38
4XL 60 60 49 & 50 42 38
Maatwijzer merken meten

Verschillende merken, verschillende maten

Om na het opmeten de juiste maat te bepalen moet je rekening houden met verschillende merken en pasvormen. Er zit namelijk verschil tussen de merken en pasvormen. Niet alle merken worden gemaakt door dezelfde fabrikant. Hierdoor is het niet vanzelfsprekend dat je van alle merken dezelfde maat hebt.

Daarnaast zijn er veel verschillende pasvormen per kledingstuk. Profuomo heeft bijvoorbeeld mooie slim fit overhemden, maar deze hebben een andere pasvorm dan de populaire classic fit overhemden van Pierre Cardin. De kledingstukken van bijvoorbeeld het merk Drykorn vallen over het algemeen strak, terwijl het merk State of Art juist weer los valt. Het is dus belangrijk dat je rekening houdt met het verschil tussen merken.

Maatadvies per productcategorie