Dresscodes
cocktail

Cocktail attire – of kortweg cocktail – zie je vaak op uitnodigingen voor strandfeestjes, bruiloften of een feestelijke borrel. De dresscode is informeel, maar wel chique. Hier draag je dus feestelijke kleding. En mannen… jullie mogen best een beetje uitpakken!


cocktail

Dresscode cocktail

Hoewel het gezegde less is more bij de dresscode cocktail echt niet opgaat, is het wel belangrijk om je aan een aantal regels te houden. Hoe feestelijker de gelegenheid, hoe meer je mag uitpakken. Is je evenement enigszins formeel? Draag dan een smoking in blauw, zwart of grijs. De smoking mag eventueel onvolledig gedragen worden, dus bijvoorbeeld zonder stik of pochet. Maak je look af met een accessoire in een opvallende kleur en nette schoenen.

Bekijk alle dresscodes
cocktail

Laat dat feestje maar beginnen

Tips & Inspiratie

  • Wil je echt helemaal uitpakken? Kies dan voor een smoking op maat met een gekleurd jasje, bijvoorbeeld in donkergroen of bordeaux.

  • Kleurgebruik, prints en zelfs glitter is toegestaan op een feestelijke gelegenheid. Hoe formeler, hoe donkerder je kleurgebruik.

  • Geen zin in een smoking? Je kan ook een donker pak dragen met een licht overhemd en een feestelijke stropdas.

Shop jouw outfit hier!
black tie

Cocktail attire voor heren

Do's & Don'ts

  • Draag je smoking alleen onvolledig als je gelegenheid niet te chique is. Anders ga je voor pochet, vlinderdas, manchetknopen en lakschoenen.

  • Ga in de lente en zomer gerust voor lichtere kleuren, maar let erop dat de look niet te casual wordt.

  • Draag geen horloge. Gezelligheid kent immers geen tijd.

Shop jouw outfit hier!