Modellen zijn buiten de auto aan het wassen in modieuze outfits

Lente! Deze 3 buitenklusjes zijn stiekem best leuk (+ stijltips)

Yes, we mogen weer naar buiten! Hoog tijd om de stof van de barbecue te blazen, de motor onder zijn hoes vandaan te trekken en wijde wereld in te gaan. Voordat je dat doet, tref je natuurlijk eerst de nodige voorbereiding. Gelukkig zijn deze buitenklusjes best leuk. Ook kan je deze klussen gewoon uitvoeren in stijl!

Model wast auto in de buitenlucht

1. Grasmaaien en snoeien

Zeg eens eerlijk: is jouw tuin al helemaal lenteklaar? Door de voorjaarszon groeit klimop en onkruid nog harder. Hoog tijd om te wieden en snoeien dus. Ook je gras begint al snel weer aan een groeispurt: zo vanaf een graad of zes. Het juiste moment voor de eerste maaibeurt is dus dit weekend!

Voor al die tuinklussen kán je natuurlijk je overall aantrekken. Wil je na je noeste tuinarbeid direct van je mooie plekje in de zon genieten? Ga dan voor een comfortabele jeans met veel stretch.

Kies voor een donker jeansmodel waarop moddervlekken niet snel zichtbaar zijn. Combineer dit met een fijne sweater en stevige schoenen. Voor je het weet is jouw gazon er weer helemaal klaar voor – en jij ook!


Meer voorjaarsinspiratie? Ontdek de fijnste voorjaarsoutfits.


2. Auto, motor of fiets wassen

De lente is hét moment om eropuit te gaan. Het liefst met het dak van de auto naar beneden en de wind in je haren. Ben jij meer een motor- of fietsman? Dan mag een ritje met heerlijk lenteweer ook niet ontbreken op je to-do lijst. Eerst het nuttige en dan het aangename, dus je begint met het schoonmaken en wat noodzakelijk onderhoud. Zeker in de lente zijn vogels actiever – de kans op viezigheid op je auto of motor is nu dan ook groter. Draag een comfortabele joggingbroek en een donker shirt voor dit schoonmaakwerk. Uiteraard zorg je er wel voor dat je gezien mag worden – door de buren en toevallige passanten.

In je cabrio mag je gezien worden. Dus pak je uit met je zonnige outfit waarin je lekker kan uitwaaien met het dak open. Dus ga voor een soepele chino en een fijne polo. Zonnebril op en gaan! Op de fiets ga je het hardst in praktische fietskleding.

3. Barbecue klaarmaken voor het seizoen

Natuurlijk ben jij klaar voor gezellige avonden bij de barbecue. Helaas zal je even moeten wachten tot ook je barbecue er klaar voor is. Onderwerp ‘m aan een grondige schoonmaakbeurt en controleer of alles compleet is. Heb je voldoende kolen, aanmaakblokjes en tangen? Uiteraard doe je ook allerlei grillinspiratie op met een barbecue-kookboek!

Qua kleding ga je voor deze buitenklus ook weer voor praktisch én comfortabel. Het liefst in combinatie met een sneaker waar je prima een vlekje vanaf kan poetsen.


Grijp jij op een zonnige dag vooral veel naar het poloshirt? Lees ook: “Hoe draag je een polo?“