Combineer de classic: het denim overhemd

Combineer de classic: het denim overhemd

Een jeans overhemd is dé tijdloze klassieker. Een musthave voor in je kast. Mis jij nog een fijn exemplaar – waarmee je iedere casual outfit een lekker stoer randje geeft? Wij tippen de volgende denim overhemden én outfits.

Combineer de classic: het denim overhemd

Ga jij voor klassiek, zomers, een tikje gekleed of het gedurfde denim-on-denim?

1. De klassieke combinatie: denim overhemd met cargo broek

De stiksels in de meeste denim overhemden kleuren het lekkerst met bruintinten. Om nog maar te zwijgen over het blauw van het denim zelf. Voor de écht klassieke denim look, combineer je jouw jeans shirt met een stoere, beige cargo en het basic witte T-shirt.

Maak je look af met sneakers en klaar is die ideale outfit voor op het terras – of wanneer het wel heel erg afkoelt als de zon achter een wolk schuift.

2. Zomers jeans overshirt met een short

Een denim overshirt komt in de lente- en zomermaanden van pas als extra laag. Het beschermt je tegen felle zon, maar houdt je ook warm als het in de avonduren frisser wordt. Combineer je jeans overshirt dan ook vooral met een short en zomerse sneakers. Laat die lange zomeravonden maar komen!

Oh enneh… wil je toch een beetje zon vangen? Rol dan gewoon de mouwen van je overhemd op.

3. Netjes gekleed met een denim overhemd

Spijkerstof en netjes lijken vaak niet hélemaal samen te gaan. Maar, geloof ons… het kan wel. Let erop dat je een net (liefst donker zonder teveel distressed details) overhemd kiest en deze dicht draagt. Mooie chino en goede schoenen eronder en niemand kan jou wat maken.

Wil je er écht een bijzondere outfit van maken? Dan kan je er altijd voor kiezen om een gilet over het geheel te dragen. Perfect wanneer je bijvoorbeeld te gast bent bij een (buiten)bruiloft.

4. Denim-on-denim

Spijker op spijker is al een tijdje in de mode. Durf jij het aan? Zeker in combinatie met een goede sneaker kan spijkeroutfit super stijlvol zijn. Ga voor monochroom (dit is alles in één kleurtoon) gecombineerd met een wit T-shirt. Dé stijl van het merk J.C. RAGS.


Nog op zoek naar die perfecte jeans voor deze look? Dit is de juiste fit voor jou.