Schrijf je in en sla een bal voor het goede doel: Mannen voor Mannen.

Mode
Hoe combineer je een pantalon

Hoe combineer je een pantalon

Pantalons zijn zowel casual als zakelijk te dragen. Wanneer je een pantalon combineert in een twee- of driedelig pak ben je eigenlijk altijd wel veilig voor een zakelijke of chique uitstraling. Tegenwoordig is het echter ook heel normaal om een nette pantalon te combineren met sneakers en een poloshirt. Je kunt met een pantalon alle kanten op.

Hoe combineer je een pantalon

1. De pantalon

Pantalons hebben een paar karakteristieke kenmerken. Een klassieke pantalon heeft namelijk voor en achter een strijkvouw zitten. Dit wekt het idee dat de broek net gestreken is. Het geeft een verzorgde indruk, dit is dan ook de indruk die je wilt wekken in je omgeving bij het dragen van een nette broek.

2. Pasvorm

Wat betreft de pasvorm van pantalons is dit erg belangrijk voor je uitstraling. Is de broek te lang, dan staat dit meestal onverzorgd. Is de broek te kort dan staat dat al gauw wat gek. Met een goede lengte hangt de pantalon ongeveer tot de rand van de schoenen. De broek mag iets over de tong van de schoen heen hangen maar aan de achterkant liever niet.


Hoe draag je een colbert, blazer of kostuumjasje? Lees het hier.


3. Combineren

Maar hoe combineer je een pantalon nu eigenlijk? Voor een formele look draag je een pantalon als onderdeel van een twee- of driedelig pak. Voor een casual chique look kun je gaan voor een pantalon gecombineerd met geklede schoenen, een overhemd en een pullover. Een echte casual look kun je ook creëren met een nette broek. Draag een poloshirt op je broek en trek een paar stoere sneakers aan en je bent klaar voor de dag.