Schipperstrui dragen heren tips

Voor iedere gelegenheid:

Zo draag je een schipperstrui

Een wollen trui is natuurlijk vooral bedoeld om je warm te houden. Maar denk jij dan ook meteen aan een vormloze, gebreide variant? Een waarin je liever niet gezien wil worden? Wij laten je zien dat het ook anders kan!. Dit seizoen kan jij namelijk níet zonder de schipperstrui. De wat? De stijlvolle wollen trui met kraag en knopen of een rits.

Rode schipperstrui heren

1. Kapitein van het kantoor: nette schipperstruien

Zakelijke look met de schipperstrui? Ga voor een rustige kleur zoals grijs of donkerblauw. Samen met je favoriete witte overhemd en jij bent klaar voor kantoor. Nouja… bijna dan. Want hieronder draag je een nette donkere chino of pantalon. Je look maak je helemaal af met je veterschoenen of een suède sneaker. En ja, je mag óók je colbert hier nog overheen dragen als het echt koud is. Wanneer je naar buiten gaat, draag je hier natuurlijk een nette manteljas over.

2. Casual en stoer in een schipperstrui

Stoere outfit meer je ding? Een schipperstrui was er tenslotte voor de stoere zeebonken. Ga voor boots en donkere jeans. Kies voor een trui met een warme kleur of juist een gebreide structuur. Is het toch echt heel fris? Dan draag je een denim overhemd onder je schipperstrui. Let wel op dat de kleur van het denim niet vloekt bij je trui en laat de hals nonchalant open. Een veilige keuze met spijkerstof is okergeel, donkerrood, groen of grijs. Draag ‘m met een stijlvolle korte peacoat of een stoer jack.


Klaar voor warme voeten deze winter? Deze boots worden geheid jouw nieuwe favorieten.


3. De opvallende schipperstrui (met print) dragen

Heeft je schipperstrui een opvallende print, zoals strepen? Dan hou je de rest van je outfit het liefst rustig. Combineer ‘m bijvoorbeeld met je favoriete jeans en witte sneakers in het vroege najaar. Draag een basic wit T-shirt als extra laag en hou je rits een stukje open.

4. Helemaal van nu: de moderne schippers-sweat combineren

Nog steeds niet overtuigd dat de schipperstrui echt je kast in móet? Dan stellen we je graag voor aan de schippers-sweater. Het beste van beide werelden. Combineer deze warme trui met je een stoere chino en stevige sneakers. T-shirt eronder is niet verplicht, maar wel extra warm. 😉