Hoe draag je een riem op de juiste manier?

Hoe draag je een riem op de juiste manier?

De riem is een van de meest gebruikte kledingaccessoires van mannen. Hij wordt al gebruikt sinds 750 jaar voor Christus. In al die tijd is de riem geëvolueerd tot hoe we hem nu kennen.

Hoe draag je een riem op de juiste manier?

Hoewel het tegenwoordig niet echt meer nodig is om hem te dragen doordat de broeken van nu veel beter aansluiten, kiezen de meeste mannen er toch nog voor om een riem te dragen. Het is immers dan ook een mooi accessoire wanneer je hem op de goede manier draagt. Wij vertellen je in deze blog meer over de riem en waar je precies op moet letten.

1. Opvallend

Riemen zijn van zichzelf al opvallend. Om er eentje van puur goud, diamant of met een enorme gesp te nemen is overbodig. Het ziet er patserig uit en matcht vaak ook totaal niet met de rest van de outfit. Hou het daarom dichtbij jezelf en kies liever een kwalitatief goede en mooie riem, in plaats van een paar riemen waar je snel op uit kijkt of die snel stuk gaan

2. Breedte

De breedte van de riem ligt aan de eigen voorkeur. Wel is het toepasselijk om bij een chino een wat smallere variant te dragen dan bij een jeans. Denk bij een chino aan een riem die niet breder is dan 5 centimeter, dan zit je altijd goed. Voor een jeans is een wat breder model aan te raden, maar té breed is ook niet mooi.

3. Hoe draag je hem?

De riem gaat bij mannen tegen de klok in om het middel heen. Bij vrouwen is dit juist precies het tegenovergestelde.

Het is belangrijk dat de accessoire lang genoeg is. Zo lang je hem ongeveer op het midden door kunt steken, zodat hij door de eerste lus van je broek past, is het goed. Lukt dit niet, dan zit je waarschijnlijk met een verkeerde maat.

4. Materiaal

Riemen heb je niet alleen in alle soorten, maten en kleuren, je hebt ze ook in verschillende materialen. Het soort materiaal is ook geheel een eigen keuze. Weet je niet goed wat je precies wil? Dan adviseren wij om voor een leren variant te gaan. Met een klassieke leren riem zit je gewoon altijd goed.


Wil je graag meer lezen over kledingaccessoires? Lees dan de blog over hoe je bretels draagt.