Mode
Ruiten blog

Hoe draag je een outfit met ruiten?

De ruit maakt z’n (zoveelste) comeback. Saai? Welnee! Deze van oorsprong klassieke print is juist dé manier om je outfit in één klap stijlvol of stoer te maken. Of je nu voor het zakelijke pak gaat of een lekkere, casual weekendlook. Wij laten je zien hoe je de ruitprint combineert.

Ruiten blog

1. De casual geruite outfit

Ga in ’t weekend voor lekker casual. Bijvoorbeeld met het casual overhemd van PME Legend. Combineer ‘m met een mooie slim fit jeans en frisse sneakers. Wanneer je een iets nettere uitstraling wil ga je voor een chino. Maak het af met accessoires in de kleur die terug komt in de ruitprint van je overhemd. Een neutrale kleur is daarom het makkelijkst te combineren.


Meer kleuren combineren? Zo doe je dat in een handomdraai.



2. De trendy outfit met de ruit

Een overshirt is net wat dunner (en luchtiger) dan een jas, maar wel dikker dan een normaal overhemd, ideaal. Handig dus als het seizoen nog wat warmer is. Een overshirt kan je op heel veel manieren dragen maar bij de trendy outfit wordt een overshirt gecombineerd met een basic T-shirt en een stoere, distressed jeans. Om de outfit af te maken draag je boots erbij.

3. Modern in ruitenprint

Maak van je een geruite chino of pantalon dé eyecatcher? Kies voor een smalle pasvorm voor een moderne uitstraling. Ga voor een chino met elastomeer, zodat je broek niets afdoet aan je draagcomfort. Daarnaast mag de broekspijp op de schoen vallen in plaats van eroverheen, zo creëer je de perfecte pasvorm waar de Italianen jaloers op zijn. Kies bij de chino een effen colbert en T-shirt. Met een mooie paar sneakers kan jij er weer tegen aan!


Benieuwd welke sneakers dit seizoen niet mogen ontbreken in je schoenenkast? Wij vertellen het je!


4. De business outfit

Heb jij een belangrijke vergadering of zakelijk event en wil jij indruk maken? Ga voor een business look met een geruit colbert. Let er wel op dat de rest van je outfit rustig is en de kleuren van je overhemd, chino en accessoires aansluiten bij je colbert. Kies bijvoorbeeld voor een blauw met wit geruit colbert en combineer dit met een donkerblauwe chino, wit of lichtblauw overhemd en donkerblauwe accessoires!

Nu weet je precies hoe je ruiten kleding draagt in verschillende stijlen. Wil jij een geruit colbert of een geruite pantalon dragen, maar kom je er toch niet helemaal uit? Dan staan onze stijladviseurs voor je klaar. Kom langs in één van onze winkels of maak een afspraak voor personal shopping.