Mode
Opgerolde broek

Hoe rol je je broek op?

Afgelopen jaar heb je het vast en zeker steeds meer in het straatbeeld zien verschijnen; de nonchalant opgerolde broekspijpen. Deze trend is afkomstig uit de jaren 80 en 90 en is weer helemaal terug. Het lijkt niet heel moeilijk. Hoe rol je je broek op? Wees niet bang, wij helpen je een handje.

Opgerolde broek

The Pinroll

De pinroll is op dit moment het meest populair onder de manieren om je broek te ‘cuffen’. Deze techniek zorgt ervoor dat je broekspijpen strak om je benen zijn opgerold. Deze manier van omrollen staat met vrijwel iedere schoen goed. Vermijd alleen wel grove boots.

Voor de pinroll pak je de naad aan de binnenkant van je broekspijp beet en sla je deze naar voren strak om je enkel heen. Terwijl je de broekspijp zo vasthoudt, sla je deze van onderen naar boven een stukje om. Strijk dit glad en vouw de broekspijp nog eens een slag om.

The Simple Roll

De gemakkelijkste versie van de omgerolde broekspijp is zoals de naam al doet vermoeden de simple roll. De simple roll kun je doen met broeken van alle materialen en deze valt te combineren met alle soorten schoenen.

Anders dan bij de pinroll sla je de broekspijp gewoon om naar boven zonder eerst een vouw hierin te maken. Bij de eerste omslag die je maakt vouw je de broekspijp ongeveer 4 tot 5 centimeter om. Vervolgens maak je in deze vouw nog een omslag naar boven. Hierdoor is je broek netjes omgerold.

The Iron Worker

Deze manier van omrollen van je broekspijpen kan goed gecombineerd worden met een paar boots. Deze omslag werkt het beste met een broek van wat stugger materiaal zoals een stevige spijkerbroek.

Misschien hadden ze deze omslag de simple roll moeten noemen. Het enige wat je doet is je broekspijp ongeveer vijf centimeter omrollen en klaar is Kees. Je kunt deze ook veranderen in een simple roll door de broekspijp nog eens om te slaan maar let wel op dat de broekspijp niet ver boven je enkels komt. Tenzij je dit natuurlijk leuk vindt.

The Skinny Roll

Deze omslag werkt het beste met een strakke broek zoals de naam eigenlijk al doet vermoeden. Deze omslag werkt niet goed bij dikker materiaal omdat je deze niet gemakkelijk strak kunt omrollen.

Sla voor de skinny roll de zoom van je broekspijp om. Sla vervolgens deze nog een keer naar boven om de omslag te verstevigen. Dit herhaal je tot de broekspijp op de gewenste hoogte zit.


Meer weten over jeans fits? Lees: “Dit is de juiste jeans fit voor jouw figuur.“