Mode
outfitinspiratie voor de feestdagen

Outfitinspiratie voor de feestdagen

In december pakken we ons feestelijk in. Met een overhemd, colbert - of door tóch een nette smoking te dragen. Is dat jou allemaal te chique? Dan pak je uit met een stretch chino of pantalon met jogger details. Dit is jouw kerstoutfit-inspiratie of jouw look voor oudejaarsavond.

outfitinspiratie voor de feestdagen

1. De smoking: comfortabel chique twist

Een smoking wordt traditioneel gedragen met een smokinghemd en een strik. Maar, tijdens de feestdagen is het geheim van een geslaagde outfit juist een combinatie van stijl en comfort. Probeer eens een elegante coltrui onder je jasje voor een verfijnde, warme uitstraling. Ga voor een zwarte coltrui om de details van de smoking te benadrukken. Maak de look compleet met zwarte, nette schoenen. Het liefst lakleren smokingschoenen natuurlijk😉.


Uitpakken met een pak? Lees meer over mix & match pakken


2. Mix & match je pak (maar dan comfortabel)

Wil je tijdens de feestdagen een stijlvolle outfit die ook comfortabel is? Ga dan voor de perfecte balans met een pantalon, overhemd en colbert, maar dan allemaal met een vleugje stretch. Zo straal je in je outfit, zonder in te leveren op draagcomfort. Combineer de pantalon met een stoer, zwart stretch overhemd voor een eigentijdse uitstraling. Als je liever op safe speelt, is een wit overhemd altijd een goede keuze. Maak je outfit compleet met nette, zwarte schoenen en een geklede riem in dezelfde kleur. Voor een meer casual look kun je ook kiezen voor een nette, zwarte sneaker. Je leest ’t al, de mogelijkheden zijn eindeloos!

3. Winterse tinten en een stretch chino

De chino is netjes en toch ook praktisch. Ga voor een warme taupe-tint of een subtiel patroon voor een feestelijke look. Combineer deze stijl met een wit, strijkvrij overhemd en voeg een bordeauxrode trui toe voor die feestelijke touch. Niets zegt meer 'feestdagen' dan een diepe roodtint - en deze combinatie houdt je ook nog eens lekker warm. Maak je outfit compleet met mooie, donkerbruine boots of cognackleurige schoenen met dubbele gesp voor een vleugje extra stijl.

4. Comfort voorop: pantalon met jogger details

Draag je eigenlijk nooit een pak of heel formele outfits? Geen zorgen. Met een pantalon en nette sweater creëer je al een chique uitstraling. De super comfortabele Profuomo pantalon is van 100% katoen en voorzien van een hip jogger detail. Combineer deze comfortabele broek met een stijlvolle schipperstrui (eventueel met een casual overhemd eronder)en je bent modern en stijlvol gekleed voor het kerstdiner. Maak de look compleet met lichtgekleurde Chelsea boots of witte sneakers. Voeg een stoer jack toe, zodat je tussen de gangen door even naar buiten kunt voor een frisse neus. Met deze outfit ben je in één keer klaar voor de feestdagen. Proost!


Genoeg outfitinspiratie opgedaan? Tijd voor hét ideale kerstcadeau voor hem.