De perfecte outfit voor een (romantische) strandwandeling

De perfecte outfit voor een (romantische) strandwandeling

Tikt het kwik de 20 graden eindelijk weer aan? Tijd voor een strandwandeling met je lief. Wij geven niet alleen tips voor de beste outfits aan de kust, maar ook de fijnste strandwandelingen.

De perfecte outfit voor een (romantische) strandwandeling

1. Strandoutfit voor een frisse ochtendwandeling

Heeft morgenstond voor jou goud in de mond? Begin de dag met een frisse wandeling in de duinen van Zandvoort. Draag hiervoor een luchtige chino, waarvan je de pijpen kan oprollen als je toch een stukje hand-in-hand in de branding loopt. Kies hierbij een polo – eventueel met een warm vest. Qua schoenen kan je het beste voor casual instappers gaan. Die trek je  gemakkelijk aan en uit.

2. Outfit voor bij en in de zee

Lopen de temperaturen in de middag hoog op tot bijna tropisch? Dan is het hoog tijd om verkoeling te zoeken in de zee. Draag een stijlvolle zwemshort met daarop een fijn shirt. Je look maak je af met zomerse sneakers. Zo kunnen jullie gemakkelijk tussendoor even een duik nemen, maar ook een flinke wandeling maken over de boulevard.

Natuurlijk zijn de accessoires onmisbaar bij een zomeroutfit. Maak je zomerse look helemaal af met een zonnebril, praktische pet of stoere armband.

3. Zonnige outfit voor koelere lente- en zomeravonden

Ben je meer een avondmens – of nachtuil? Helaas dalen de temperaturen in de avonduren flink. Zeker op het strand. Om je hierop voor te bereiden, is het slim om voor een chino te gaan met een fijn T-shirt en overshirt. Een slimme, waterdichte zomerjas is ook aan te raden. Zeker wanneer het flink waait.

4. Onze tips voor een heerlijke romantische strandwandeling

Heb jij wel zin een stevige wandeling op het mulle zand? Trek de schoenen uit en zet je voeten in het zand. Hier moet jij het zand tussen je tenen voelen:

Cadzand-Bad

Genoeg strand om uit te kiezen met 10 kilometer aan kustlijn in Cadzand-Bad. Je kan zelfs vanaf het strand direct naar het natuurgebied de Zwin. De ene helft van dit wandelgebied ligt in Nederland, de andere helft ligt in België.

Ouddorp

In het zuidelijkste puntje van Zuid-Holland vind je Ouddorp. Als je stevig doorloopt, kent dit kustgebied voldoende rustige en ruime stranden om in alle rust uit te waaien. Eventueel ook geschikt voor een fijne fietstocht.

Kijkduin

Heb je Scheveningen wel gezien? Dan kan je ook naar het iets rustigere Kijkduin. Een klein strand waar je geniet van de duinen, strandtentjes en een winkelcentrum op steenworp afstand.