roze-dragen-tips-heren

Roze dragen:

4x deze kleur in je kast

Ben je voorzichtig met kleur– behalve de standaard donkerblauw, grijs en donkergroen? Geen zorgen. Want roze heeft zoveel tinten, dat het een kleur is die iedereen goed staat. Wij laten zien hoe jij roze combineert met de favoriete items uit je kast.

roze-combineren-inspiratie-mannen

Welke kleurtint past bij jou?

Kan jouw huid een zonuurtje gebruiken of heb je een licht zongebruinde huid? Dan staan lichte, heldere tinten mooi bij jou. Denk aan een lichtere helderroze. Ben je felblond? Ga dan voor een fellere roze (midden). Heb je een donkerdere huidskleur of een donkere uitstraling door je zwarte haardos? Dan staat vooral een diepe, donkere tint je goed.


Wil je graag roze dragen, maar maakt de kleur je bleek? Ga dan voor een warme, niet te lichte tint waar een hint van geel in zit.


1. Rustig aan: voeg gekleurde accessoires en accenten toe

Lopen we je wat hard van stapel? Begin dan eens met het toevoegen van roze in je accessoires. Denk aan een kleuraccent in je schoenen, stropdas of sokken. Op deze manier geef je al meer kleur aan je look, zonder meteen overboord te gaan. We houden wel van kleurrijk, maar ’t is tenslotte geen kermis.


Meer inspiratie voor de loafer? Zo draag je deze stijlvolle instapper.


2. Een roze polo is altijd goed

Durf je meer roze aan? Dan draag je een klassieke combinatie voor een vlotte uitstraling. Namelijk een goede jeans, mooie polo en stoere sneakers. Zonnebril erbij en jij kan in één keer door naar het terras. Enneh… ook mooi meegenomen is dat je met een colbert over je look ook prima naar kantoor, de schoonouders of een date kan.

3. Roze onder je colbert dragen

Heb je jouw juiste rozetint gevonden? Dan is het een ideale kleur voor je overhemd. Het maakt je look wat minder stijf en daarom juist lekker stijlvol. Hou de bovenste knoopjes open, laat je das thuis en draag met nette loafers om je outfit pas écht af te maken. Sokken niet toegestaan, natuurlijk.

4. Stoer roze: de (schippers)trui

De multifunctionele trui van dit moment is de schipperstrui. En wat wil je, met die toffe halve rits. Met een stoere chino en overhemd maakt je een verzorgde indruk – en zeg je vaarwel tegen koude rillingen op het terras. Voordeel? Die trui zorgt voor een hint van kleur, maar kan ook makkelijk weer uit als de zon toch z’n best gaat doen. Is een overhemd niet je ding? Dan staat een schipperstrui ook top met een basic T-shirt. Zorg wel dat de hals van je shirt zichtbaar is.