Mode
Zo investeer je in je garderobe

Stille luxe:

investeren in je garderobe

Klaar met de opvallende logo’s op je kleding? Dan is deze trend echt voor jou. Denk je nu; “huh, welke trend?” We hebben het over ‘quiet luxury’. Vaak denk je bij mode en luxe namelijk aan opvallende merknamen en logo’s. Laat dat nu nét niet de bedoeling zijn bij deze trend. Quiet luxury staat bekend om de stijl door eenheid en kwaliteit. Investeren in je garderobe dus. Wil jij ook in één keer meedoen aan dé trend van dit seizoen? Wij geven tips.

Quiet luxury voor heren blog

1. Stille luxe: kwalitatieve blazer of colbert

Natuurlijk heb jij al een mooi jasje in je kast. Maar die eeuwige donkerblauwe mag wel een upgrade. Kies je bij het colbert voor een stijlvolle print of draag je liever een effen variant? Let er wel op dat je jasje tijdloos is. Kies bijvoorbeeld grijs, beige of een frisse, lichte kleur.

2. Om in te investeren: witte sneakers

Als je echt voor quiet luxury gaat, dan is investeren in een goede witte sneaker geen slechte om mee te beginnen. Een net model is immers bijna overal mee te combineren. Of dit nu een mooie chino, pantalon of jeans is. Maar wil je trendy blijven? Dan zorg je wel dat je schoenen schoon zijn - ook na een aantal draagbeurten.

3. Quiet luxury: de nette polo

Iets wat goed past bij deze trend is de polo. Tegenwoordig is de polo niet meer standaard uitgerust met knoopjes. De rits, of de V-hals zie je steeds vaker. En zelfs een superhip doorgeknoopt model is een goede investering voor jouw luxe garderobe. Uiteraard is de ‘klassieke’ polo met de twee of drie knoopjes nog steeds een mooie basic. Ga voor trendkleuren zoals lichtblauw, beige of offwhite (dat is dus net niet spierwit ).

4. Stijlvolle stappers: loafers

Geen zin in de schoen met veter? Ga dan eens voor een loafer. Praktisch omdat je ze makkelijk aantrekt én nog stijlvol ook. Je draagt ze namelijk zowel casual als chique. Als je twijfelt over de kleur, kies dan een neutrale tint. Op deze manier geniet je extra lang van je paar loafers. Enneh… onderhoud ze netjes!