Mode
Model met knitted overhemd

Geen overhemdenman? Ga voor het knitted overhemd!

Nooit meer opnieuw je overhemd in je broek stoppen of van die vervelende, knellende mouwen? Overhemden met stretch zijn dan dé oplossing. Ze zijn namelijk flexibel, comfortabel en tóch netjes. Knitted shirts zoals die van Profuomo en Dutch Dandies zijn gemaakt van gebreid katoen. Qua gevoel vergelijkbaar met een poloshirt. Comfortabeler kunnen we het niet maken.

Model met knitted overhemd

De grovere stofstructuur die uit deze breiende weeftechniek voortkomt, wordt katoen-piqué genoemd en geeft het overhemd een stoere, sportieve uitstraling. Perfect dus als je eens wat anders wil voor onder je colbert! 😉

Wat is een knitted overhemd?

Een knitted overhemd is de stretch variant van het ‘gewone’ overhemd. De weeftechniek van de katoendraden zorgt voor meer bewegingsvrijheid en een stoere, grovere stofstructuur. Perfect voor onder een pak, op nette chino of natuurlijk je jeans. Dus, heb je een presentatie en daarna de verjaardag van je beste vriend? Dan is dit overhemd je ándere beste vriend. 👍


Draag je een pak met structuur of een print? Dan draag je liever een gladdere stof voor je overhemd. Ga voor jersey of een Japanese Knitted. De stofstructuur bij deze overhemden is fijner.


Overhemd met draagcomfort en zonder zorgen over de pasvorm

Met een knitted overhemd is pasvorm minder een issue. Keihard getraind voor die indrukwekkende armspieren of juist wat aangekomen na je vakantie? Geen probleem! Dat overhemd rekt wel wat met je mee. Door de stevige, dikke stofkwaliteit kan je dit overhemd zelfs gerust dragen zonder ondershirt. Want… doorschijnen zal ‘ie niet.

Hoe draag je een knitted overhemd?

Een gebreid overhemd draag je gemakkelijk in een casual outfit, maar ook prima in een zakelijke look. Ga bijvoorbeeld voor een strak wit model op een mooie chino en nette boots. Maar ook op een nette, slim fit jeans past dit overhemd per-fect.


Staan stijl en comfort hoog op je lijstje?
Ontdek al onze stretch overhemden. Ideaal voor iedere gelegenheid.