Mode
zo draag je de korte broek wel professioneel

Zo draag je de korte broek wél professioneel

Eindelijk blijft het kwik weer even boven de twintig graden. Tijd voor de korte broek, toch? De kantoordresscode zorgt dat veel van ons – zelfs met tropische temperaturen – naar de lange broekspijpen grijpen. Als je het ons vraagt is dat écht zonde. Want…Zo draag je de korte broek netjes en stijlvol tijdens kantooruren.

zo draag je de korte broek wel professioneel

1. De korte chino op de werkvloer

Een chino is een semi-nette broek waar jij je prima mee kan vertonen op de werkvloer. Oók de korte versie combineert daarom goed met een overhemd, eventueel een colbert en nette instappers. Ga voor een zakelijke kleur zoals donkerblauw, beige of grijs. En zorg ervoor dat de short tot net boven je knie valt.

Ga je voor de chino-short naar kantoor? Zorg er dan voor dat je overhemd en colbert zakelijk ogen. Kies, wanneer het echt tropisch warm is, voor een half gevoerd colbert. Dát is pas een luchtige kantoorlook.

2. De pantalon short naar kantoor

Say what? Jazeker! Ook de broek die je normaal bij een pak draagt, kent een korte versie. Deze is uiteraard ook goed te combineren met een overhemd en half gevoerd colbert. Kies je voor een variant met zuiver scheerwol? Dan ademt de stof voldoende om ook voor een geheel gevoerd colbert te gaan.

Op Casual Friday mag je het colbert thuislaten, maar zorg er wel voor dat je een zakelijk overhemd draagt Zo hou je de look gekleed. Combineer de outfit met een stijlvolle loafer en jouw warme dag kan niet meer stuk!

3. Lange zomerbroeken voor kantoortijgers

Ontvang je klanten, heb je een belangrijke (video)meeting of voel je je niet prettig in een short? Dan houdt een fijne zomerbroek je ook prima koel op een warme dag. Kies voor een luchtig model van katoen of katoen-linnenmix met een beetje stretch. Zo ademt de stof en heb je voldoende bewegingsvrijheid en comfort. Of ga voor de pantalon met zuiver scheerwol. Met deze stof kan jij ook de zomerhitte aan!


Krijg je geen genoeg van zomerse garderobe-inspiratie? Met deze stoffen kom jij de zomer door!