Gelegenheden
Vakantie banner OFM.

Na je keiharde werk is het hoog tijd voor rust. Staat jouw koffer al klaar? Of twijfel je welke kleding je meeneemt op vakantie? Met onze hulp kan dat vakantiegevoel nú al beginnen!


Gelegenheden vakantie

De juiste kleding voor vakantie

Vakantie! Tijd voor ontspanning. Verre avonturen, maar ook in eigen land kan je genieten van een relaxte omgeving, cultuur en activiteiten in de natuur. Pak sowieso een luchtige chino, korte broek, T-shirt, nette polo en een warme trui of praktisch overshirt in. Als je dan ook je zwembroek niet vergeet, kan je bijna alle vakantieactiviteiten aan!

Plan je juist je verre droomreis voor volgend jaar? Dan geven wij ook do’s en don’ts voor jouw vakantie outfits.

Bekijk alle dresscodes
Gelegenheden vakantie

Voor de juiste kleding en vakantie accessoires

Tips & Inspiratie

  • Zeker in landen met wisselvallig weer is het aan te raden om laagjes te dragen. Een overshirt is een ideaal jack over je vakantieoutfit met korte broek en T-shirt.

  • Een stijlvolle pet of hoed beschermt je tegen de zon en maakt je outfit helemaal af.

  • Zorg voor comfortabele schoenen voor wanneer je veel wandelt. Strakke, effen sneakers kan je ook combineren in een iets nettere outfit.

Shop jouw outfit hier!
Gelegenheden vakantie

Voor de juiste vakantie outfit in iedere situatie

Do's & Don'ts

  • Pas je outfit aan op de activiteit. Ga je bijvoorbeeld een kerk, Moskee of andere gelovige plek bezoeken? Zorg ervoor dat je bijvoorbeeld een luchtige lange chino, dichte schoenen en polo draagt.

  • Een echte vakantie dresscode is er niet. Toch is het wel goed om respect te tonen voor de normen en waarden van een land. Verdiep je dus altijd in je vakantieland voor je jouw koffer inpakt.

  • Hoewel de meeste landen wel gewend zijn aan toeristen in mouwloze shirts en zwembroeken, kan je je soms beter net zo kleden als de lokale bevolking. Zo voorkom je bijvoorbeeld vervelende verkopers op straat.

Shop vakantiekleding!