Maatwijzers
Maatwijzer advies bovenkleding
maatwijzer bovenkleding

In één keer de juiste maat: van shirt tot sweater

Geen idee wat je maat is? Geen stress, want wij helpen jou om de perfecte bovenkleding maat te bepalen! Wij hebben een maatadvies tool die jou gepersonaliseerd advies geeft per product. Vul tijdens het winkelen jouw lengte, gewicht en leeftijd in en onze maatadvies tool geeft bij jouw favoriete items aan welke maat je nodig hebt. Let wel op het feit dat dit enkel een indicatie is, het kan natuurlijk per merk of artikel verschillen.

Wil je meer informatie over je bovenkleding maat? Dan vind je op deze pagina een maattabel, stappenplan en de beste tips van onze modeadviseurs die jou helpen om het perfecte maat te vinden. Online bovenkleding shoppen was nog nooit zo makkelijk. Je kan het aan!

maatwijzer bovenkleding

Zelf je maten meten voor je jas of trui

Het belangrijkste om te meten voor de perfecte maat van je nieuwe bovenkleding is je borstomvang. Doorloop de drie onderstaande stappen om je eigen bovenkleding maten te meten.

Stap 1: Meet je borstomvang
Om achter je borstomvang te komen meet je rondom de romp. Vanaf de onderzijde van de oksels op het volste gedeelte van de borst. Tip: meet dit niet te strak, je moet natuurlijk wel genoeg ruimte hebben om te kunnen bewegen.

Stap 2: Meet je taillewijdte
Je taillewijdte meet je op de plek waar normaliter de riem hoort te vallen. Je plaats het meetlint onderaan je rug, net boven je billen. Let op dat je het lint niet te hard aan trekt, anders zit je nieuwe bovenkleding straks te strak.

Stap 3: Meet je ruglengte
Je ruglengte bepaal je door te meten vanaf de bovenste rugwervel tot de onderkant van je billen. Let op dat je tijdens het meten mooi rechtop staat.

Maattabel jas, trui, T-shirt heren

Als je jouw maten en lengtes hebt opgemeten wordt het tijd om de juiste bovenkleding maat te bepalen. In de onderstaande maattabel vind je alle informatie die je nodig hebt om de juiste maat te vinden voor het perfect zittende T-shirt, poloshirt, jas, trui of vest.

De centimeters in de tabel betreffen de centimeters van je lichaam.

Maten Confectie maat Borstomvang Taille wijdte
XS 44 83-88 80
S 46 89-94 83
M 48 95-100 88
L 50 101-106 92
XL 52 107-112 98
XXL 54 113-118 106
3XL 56 119-124 112
4XL 58 125-130

Maatadvies per productcategorie