Model met hond op een steiger in herfst outfit

De leukste dagjes weg deze lente (en dit draag je)

Wij weten het ook; het enige wat je deze lente wil is naar buiten. De warme zon op je gezicht, de frisse wind in je haren. Eropuit In je eentje, met je gezin of juist met je vrienden hoeft niet lastig te zijn nu (bijna) alles gesloten is. Met deze dagjes weg geniet je met volle teugen van het voorjaar.

1. Romantische of culinaire wandeling

Je schatje echt verrassen? Maak iets bijzonders van jullie wandeling. Stippel bijvoorbeeld een route uit langs jullie favoriete plekjes in de stad en haal onderweg koffie, lekkers of een luxe lunch om samen van te genieten. Uiteraard kan je ook zelf een tas vol lekkers voorbereiden (lees: romantische picknick!), maar dan is de verrassing er natuurlijk een beetje vanaf.

Toch eens een andere stad ontdekken? Hoewel je waarschijnlijk niet meteen aan de mooiste liefdesverhalen denkt, kent onze hoofdstad er toch zeker een boel. Denk bijvoorbeeld aan het verhaal van schilder Rembrand van Rijn en zijn grote liefde Saskia. Voor een wandeling door de stad draag je een mooie chino, met een T-shirt met lange mouwen en een fijn zomerjack.

2. Een tropische overnachting in de hoofdstad

Nu we toch in Amsterdam zijn, wat dacht je van een luxe overnachting in één van de prachtige suites van Hotel Jakarta? Met de subtropische binnentuin, het gebruik van natuurlijke materialen en de adembenemende skybar -met uitzicht over het IJ – komt buiten gewoon naar binnen. Zo waan je je toch een beetje in de tropen. Extra mooi meegenomen: dit prachtige hotel is energieneutraal. Wat je draagt? Een prachtige jeans met een linnen overhemd en nette loafers natuurlijk!

3. Toerist in eigen land tussen de bollenvelden

Wat schreeuwt er meer ‘lente’ dan bollenvelden in bloei? Hoewel de één toerist spelen in eigen land heel burgerlijk vindt, denkt de ander er juist heel anders over. De Noord- en Zuid-Hollandse bollenstreek staat vanaf begin april (letterlijk) bol van de bloemen. Een wandeling langs de bollenvelden zoals die van de Tulperij staat garant voor een heerlijke middag in de buitenlucht. De route ‘Coffee To Go’ is twee kilometer – inclusief koffie, thee en een stroopwafel. Enneh… de tulpen mag je ook plukken voor 25 cent per tulp.

Wil je het écht helemaal anders doen? Dan kan je ook met een Renault Twizy langs de bollenvelden rijden met een GPS-audiotour. Dit is natuurlijk wel iets duurder, maar daarvoor krijg je wel een unieke ervaring. Voor beide uitjes ga je voor een donkere jeans met stretch, een sweater en overshirt. Met het praktische overshirt kan je namelijk (bijna) elk weer aan.


Meer weten over het praktische overshirt? Lees: “Zo draag je een overshirt.”


4. Natuurspeeltuin met de kids

Beetje uitgekeken op de speeltuin in de buurt? Ga voor extra avontuur eens op zoek naar een natuurspeeltuin in de buurt. Klimmen over de sloot of juist zelf je vlot vooruit trekken naar de overkant. Nederland kent tientallen natuurspeeltuinen en speelbossen om te ontdekken met je gezin. Google maar eens op natuurspeeltuin in combinatie met je woonplaats. Neem wat lekkers en wat te drinken mee en geniet van een actieve dag in de natuur.

Draag voor je avontuur in de natuur een goede jeans, een hoodie en een praktische, softshell jas. Zo kan je wel een regenbuitje hebben.

5. Rondje cruisen op de motor (of fiets)

Echte motormuizen weten het allang: een voorjaarszonnetje betekent een rondje cruisen. Op motorroutes.nl vind je de mooiste tours om te rijden. Alleen of gezellig met je vrienden. Heb je geen motorrijbewijs? Dan is een mooie route op de fiets uitstippelen natuurlijk ook gewoon mogelijk. Bekijk van tevoren waar je op je route eten en drinken kan afhalen en beleef pas écht de wind in je haren. Voor een rondje op de motor draag je natuurlijk de juiste motorkleding. Een rondje op de fiets doe je óf in wielrenkleding of in een jeans met een T-shirt – eventueel met een warm vest.