Je koffer efficiënt inpakken? Wij geven tips!

Je koffer efficiënt inpakken? Wij geven tips!

Tel jij al de dagen af tot je vakantie? Of je nu binnen de grenzen blijft of je vrije dagen in het buitenland viert… Met een goede voorbereiding sta jij al met één been in de zon. Zorg voor een efficiënt ingepakte koffer. Zo ben jij de vakantiestress voor. Wij delen onze slimste tips met je!

Je koffer efficiënt inpakken? Wij geven tips!

Natuurlijk heb je naast de juiste kleding ook opladers, reisdocumenten en je toilettas nodig. Voor deze essentials leg je ongeveer een week van tevoren je koffer of reistas klaar en start je met inpakken.

Tip 1: Maak een checklist voor je bestemming

Vier jij een strandvakantie in de tropische zon? Of ga je wandelen in een koeler klimaat? De inhoud van je koffer pas je hier natuurlijk op aan. Met een tropische vakantie pak je vooral shorts, shirts, een warme trui en je zwembroek in.

Is het weer op je bestemming wisselvalliger, dan zorgt een goede voorbereiding ervoor dat je vakantie niet (letterlijk) in het water valt. Ga voor een zomerse lange broek, die luchtig genoeg is om de zonnige dagen aan te kunnen. Pak een slim jack – of een praktisch overshirt – in en combineer met een fijne polo.


Ook slim:
Zorg ervoor dat je items inpakt die je gemakkelijk met elkaar combineert. Zo kan jij met slechts een paar kledingstukken zó een hele week vooruit.


Tip 2: Ga voor soepele en lichte materialen

Zo slim was je vast zelf al wel, maar luchtige materialen pakken nu eenmaal gemakkelijker in. Kies daarom voor een knitted of jersey overhemd – die bevatten stretch en zijn minder kreukgevoelig. Wil je toch netter voor de dag komen? Dan kan je ook voor een linnen overhemd gaan. Daar mag nu eenmaal een beetje kreuk inzitten. 🤷‍♂️

Tip 3: Stop sokken in je schoenen

Op vakantie ga je voor praktisch, stijlvol én slim. Ook als het op je schoenen aankomt. Dus draag jij vooral een stevige sneaker. Wil jij een keer genieten van de lokale lekkernijen? Pak dan ook een nette loafer in. Voor de dagen aan het strand, draag je een slipper. Je sokken stop je in je schoenen, scheelt weer kofferruimte.

Tip 4: Rol je kleding op

De bekende truc om ruimte te besparen; het oprollen van je kleren. Die zakelijke overhemden zijn hier overigens wel een uitzondering op. Die leg je het beste bovenop in de koffer met een opgerolde riem in de kraagopening om de kraag te beschermen


Handig:
Ga je langer op reis? Neem een klein flesje wasmiddel mee. Hoef je ook niet voor zoveel dagen schone kleding in te pakken.


Tip 5: Lekvrije toilettas

Op sommige reizen zijn mini’s – of reisflesjes – verplicht, maar ze zijn ook slimme ruimtebesparing. Span een stukje huishoudfolie tussen de fles en de dop om lekken te voorkomen. Sommige merken hebben zelfs speciale sets voor op vakantie. Handig! 👌

Tip 6: Snoeren en laders in een brillenkoker

Niets is vervelender dan losse snoeren en opladers die kwijtraken in je koffer. Pak een zonnebrilmapje of stevige brillenkoker om je snoertjes in te stoppen. Zo is de kans ook kleiner dat ze in de knoop raken. Ook een handige tip voor kleine accessoires die snel kwijtraken. 👍


Als eerste in de koffer:
Die reisstekker ga je écht missen als je ‘m vergeet.


Tip 7: Beperk boeken voor een beperkt gewicht

Niet is lekkerder dan de tijd nemen voor een goed boek op je vakantieadres. Beperk de ruimte -en het gewicht – in je koffer door bijvoorbeeld voor paperbacks te kiezen. Of investeer in een fijne e-reader. Zo kan jij je koffer efficiënt inpakken!

Tip 8: Reisdocumenten digitaal

Laatste tip; scan zaken als je paspoort en visum en stuur deze naar jezelf via mail. Mocht je deze documenten kwijtraken, heb je deze gegevens toch bij de hand. En vergeet niet een handig stijlvolle pasjesportemonnee te gebruiken. Zo ga jij compact, veilig én slim op vakantie!


Vakantie niet compleet zonder zwemshort? Ontdek dan de nieuwste zwembroekentrends.