Model achter de bbq met barbecue outfit

De beste barbecue-outfits

Dit draag je bij (of achter) de grill

Geloof het of niet: die zonnige dagen komen eraan! Hoog tijd dus voor smeulende kolen, spicy rub en knapperige mais op de barbecue! En met deze outfits kan dat avondje grillen in de achtertuin helemaal niet meer stuk. Over het algemeen zit je met een luchtige chino, shorts, T-shirts of overhemden met korte mouwen wel goed tijdens een barbecue. Maar hoe combineer je deze items tot de perfecte barbecue-outfit? Wij geven je tips!

Close up overhemd korte mouw met vrolijke print

1. Dit trek je aan wanneer het 20 graden is

Voorlopig zit een écht warme, zomerse dag er nog niet helemaal in. Tot ongeveer 20 graden is het van dat eeuwige twijfelweer. Korte broek, of toch beter niet? Neig je naar de lange broek, dan ga je voor een luchtige chino (wat is een chino hier linken? Ik zie dat je ‘m onderaan ook doet, maar de Wat is een chino past hier perfect. Twee keer kan wat mij betreft ook prima.). Enneh… Met een beetje stretch heb je voldoende ruimte voor een extra portie lekkers van de grill.

Combineer jouw zomerse chino met een fijne polo. Ga voor een donker(der) model wanneer je bekend staat om saus- of marinadevlekken 😉. Een fijne sneaker maakt de look helemaal af – zeker wanneer de kleur van je polo terugkomt in je schoen!

2. Met 25 graden draag je deze outfit bij de BBQ

Boven de 20 graden draag je een fijne short. In dit geval een ‘altijd goed’ denim variant, die op de knie valt. Combineer deze casual broek met een semi-gekleed item zoals het overhemd met korte mouw. Goede zonnebril op je neus, fijne sneaker of instapper eronder, en jij bent er klaar voor, grillmeister!

3. 30 graden+ zomerse outfits voor bij de barbecue

It’s getting hot in here! Tijd om je meest stijlvolle en luchtigste outfit uit de kast te trekken. Met tropische temperaturen bestaat jouw zonnige barbecue outfit uit: een short, een luchtig T-shirt en fijne sneakers of loafers.

Later, tijdens het eten, draag je een linnen overhemd over je outfit. En als het buiten flink afkoelt, biedt een overshirt of fijne hoodie uitkomst. Bekijk ook onze tips voor het dragen van een overhemd onder je trui.

Sta jij de hele avond te grillen? Dan draag je het best ook een schort. Zo voorkom je spetters op je kleding – en blijf je zelf ook om op te vreten.