Schrijf je in en sla een bal voor het goede doel: Mannen voor Mannen.

Mode
Combineer gestreepte kleding

Strepen dragen:

de streep door je garderobe

Een krijtstreep broek of een verticale streep op je polo. Of je streep nu smal of breed is. Een gestreept patroon is stijlvol en staat iedereen. Echt waar! Het is namelijk een kwestie van slim combineren. Ga jij voor die streep door je garderobe? Wij nemen onze tips met je door.

Combineer gestreepte kleding

1. Horizontale strepen maken niet dik (of breed)

Maken strepen dik? Dat de streepprint alleen is weggelegd voor superslanke, lange mensen, is  onzin! Maar wel zolang je kiest voor een smallere streep en een minder opvallend kleurcontrast. Dus ga voor roze of lichtblauw met wit in plaats van donkerblauw of zwart. Ook kan je kiezen voor een streeppatroon wat niet overal op je kledingstuk terugkomt. Onderstaande opties zijn (bijna) altijd goed.

Durf je de streep toch nog niet helemaal aan? Dan kan je ook gaan voor een verticale variant (zoals een gestreepte broek) of een effen jack over je gestreepte shirt dragen.


Meer over je kleden naar je lichaamsbouw? Daar vertellen we je alles over.


2. Verticale streep voor een nette look

Durf je de horizontale streep niet zo goed aan? Dan kan je uiteraard gaan voor de verticale variant. Lange lijnen laten je lichaam vaak langer – en dus slanker - lijken. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld een korter bovenlijf hebt en deze optisch wil verlengen of juist de lengte van je benen wil benadrukken. Maak je look af met veelzijdige witte sneakers of laat de kleur van de streep terugkomen in je schoen.


Ga jij voor een zomerse print? Lees dan over het Hawaii overhemd.


3. Nog wat tips voor streepjesdragers

Ben jij een strepenliefhebber? Hier zijn slimme tips om jouw gestreepte outfits naar een hoger niveau te tillen:

  • Gestreepte broek of overhemd met strepen? Houd dan de rest van je outfit rustig. Ga voor effen items om ermee te combineren.

  • Draag je een krijtstreep broek? Combineer dit dan met een effen overhemd, polo of coltrui in de kleur van de streep. Draag een effen jasje in de kleur van de rest van je broek of ga voor een compleet krijtstreep pak.

  • Brede strepen met opvallende kleuren maken je optisch vaak wat breder. Dit geldt ook voor verticale lijnen.

  • Een gestreept patroon trekt het oog naar zich toe. Benadruk je sterkste punten met deze print of maak bijvoorbeeld kortere benen optisch langer met een gestreepte pantalon.