Mode
De beste pasvorm van jouw pak

Dit is de beste pasvorm van jouw pak

Grote kans dat jij alleen bij speciale gelegenheden of zakelijke afspraken jouw pak uit de kast haalt. Daarom wil je natuurlijk zeker weten dat je er op je best uitziet als je ‘m dan tóch aantrekt. Dus ga je voor een pasvorm die bij je past en kies je de juiste maat. Komt goed, met onze tips zit jouw pak als gegoten.

De beste pasvorm van jouw pak

1. Het aangesloten pak: extra slim fit

Slanke, lange lichaamsbouw en zoek je iets wat goed aansluit? Ga dan voor een slim fit. En kan je vaak bijna baantjes trekken in je kleding? Dan is extra slim fit zelfs een optie. Het merk Runway is dan jouw oplossing. Perfect voor een gala of bruiloft van je beste vriend. Let wel op dat je pantalon lang genoeg valt. Een stukje zichtbare enkel mag, maar het moet wel stijlvol blijven. Kies voor een lengtemaat als je broekspijpen te hoog opkruipen.

2. Ook mooi aansluitend: slim fit pakken

De pasvorm die echt iedereen goed staat is de slim fit. Het is niet voor niets de klassieke pasvorm die het meest gedragen wordt. Bij dit pak valt je broekspijp tot net over je schoen of net iets hoger. Draag jij een trendy double breasted pak met een gave, dubbele knopenrij? Dan worden je schouders extra benadrukt. Fan van de slim fit? Dan zijn Dutch Dandies en Drykorn jouw merken.


Benieuwd wat je onder dat kostuum draagt? Deze schoenen passen bij jouw pak.


3. Iets meer ruimte: tailored fit

Wil je juist nét wat meer meer ruimte op de schouders en bovenbenen? Dan ga je voor een tailored fit. Vergelijkbaar met de slim fit, maar dan gewoon met wat meer bewegingsvrijheid. En maak je je zorgen om te wijde broekspijpen? Geen zorgen. Bij deze fit valt de voetwijdte smal.

4. Licht getailleerd: regular fit pasvorm pak

Tegenwoordig mag jouw favoriete pak prima wat ruimer vallen. De regular fit is licht getailleerd. Ideaal wanneer je wat meer comfort zoekt voor de rondingen op jouw lijf óf als je jouw pak graag wat ruimer draagt. Merken zoals Pierre Cardin en Recall Classic zijn ideaal voor deze pasvorm.


Je kleding altijd perfect voor jou? Ga dan voor maatwerk!