Mode
Zo draag je het colbert op je jeans

Zo draag je het colbert op je jeans

Op zoek naar een nette look, maar vind je een pak te overdreven? Dan match je een colbert ook heel goed op je favoriete jeans. Of je nu een sollicitatie hebt, proost met collega’s of uit eten gaat met je date. Voor elke gelegenheid is er een ‘colbert op spijkerbroek’ combinatie. Hoe formeler de gelegenheid, hoe netter je deze combinatie draagt.

Zo draag je het colbert op je jeans

1. Comfortabele, semi-nette outfit

Voor een fijne casual look ga je voor een niet te formeel colbert. Kies voor een comfortabel jasje met stretch – het liefst in een mooie kleur of met een print. Draag hier een basic wit T-shirt onder en maak je outfit af met een toffe jeans en stoere sneakers.


Tips voor het perfecte jasje? Hier let je op bij het kopen van een colbert!


 2. Tikje formeler: zonder stropdas

Geen zin in een stropdas? Met een effen pullover maak jij jouw outfit in één klap stijlvol. Daarbij is een trui over je overhemd ook nog eens een heerlijk warme combinatie om te dragen onder je colbert. Maak je look he-le-maal af door een pochet in de kleur van je pullover toe te voegen.

3. Cool met een col

Op koudere dagen is extra warmte natuurlijk heerlijk. Ben je niet zo van de overhemden? Overweeg dan om een coltrui onder je colbert te dragen. Ga voor een kleur uit de print van je jasje. Maak je outfit af met je favoriete jeans en Chelsea boots.


Fan van de coltrui? Zo draag je deze trendy trui.


4. Helemaal 'het heertje'

Formeel zonder het pak? Dan draag je een overhemd onder je colbert en kies je voor een slim fit model jeans zonder wassingen. Maak je outfit af met een stropdas en geklede schoenen – of kies in de zomermaanden voor toffe instappers.