Mode
Model met rood/roze trouwpak

Een roze trouwpak? Dit is je inspiratie!

Hebben jullie gekozen voor een lentebruiloft of wil je partner een pastel kleurenthema? Dan moet je trouwpak hier natuurlijk ook aan voldoen. Modeadviseur Nicolle uit Beek geeft je inspiratie voor het roze trouwpak – of roze in je trouwpak. Echte mannen dragen deze kleur immers met verve! Ga jij voor een compleet driedelig pak of kies je juist een beetje subtieler roze op je trouwdag?

Model met rood/roze trouwpak

1. Driedelig roze trouwpak

Voor de klassieke bruidegom is een driedelig pastelroze pak van wol met zijde. Draag dit in combinatie met een off-white overhemd, lichte stropdas en dito pochet. Deze combinatie werkt lekker omdat de knoopjes en voering van het pak ook licht van kleur zijn

Bij dit driedelig pak draag je een chique loafer of nette gespschoen. Lichtroze met off-white combineert mooi wanneer je partner ook een net-niet-spierwitte trouwjurk draagt, of juist een vergelijkbaar overhemd met bijvoorbeeld een lichtblauw pak.


Trouwpak of zakelijk pak… Met deze tips weet je altijd welke schoenen je onder een pak draagt.


2. Tweedelig roze kostuum

Wanneer het veel te warm is voor een gilet, is een tweedelig roze pak perfect voor je zomerse trouwdag. Vooral in een luchtige linnen-katoenmix met een beetje structuur. Combineer met een feestelijk gebloemd – of effen – overhemd, casual riem en fijne loafers voor de ideale zonnige look. Zei er iemand strandbruiloft?

3. Het roze colbert

De themakleur iets subtieler terug laten komen in de trouwlook of wil je niet een standaard pak kopen? Dan kan je ook kiezen voor een roze jasje in combinatie met een lichte chino en een – wat meer casual – knitted overhemd. Het zomer corduroy in dit jasje oogt luxe en voelt heerlijk luchtig. De look maak je af met een wat meer retro stropdas en nette schoenen.


Huh, knitted? Wij vertellen je graag meer over de ideale combinatie tussen de polo en het overhemd.


4. Een roze trouwaccessoire

Voor de praktische bruidegom is het natuurlijk ook altijd mogelijk om een grijs, blauw of zwart pak te voorzien van roze accessoires. Zo weet je zeker dat je jouw trouwpak ook na de bruiloft nog eens aan kan en jullie toch een perfect paar zijn op jullie grote dag. Dit is overigens ook een goede optie om als bruiloftsgast te voldoen aan een kleurthema.