Zo draag je de trui over je overhemd

Zo draag je de trui over je overhemd

Is het vandaag tóch iets frisser dan verwacht en ben je klaar met dat kippenvel? Een warme trui over je overhemd is ideaal op een frisse lentedag. En denk je nu meteen aan de superklassieke combinatie – die vooral lijkt weggelegd voor pensionado’s? Welnee joh! Deze outfit is voor iedereen, let maar op.

Zo draag je de trui over je overhemd

1. Voor op het terras: je favoriete sweater over je overhemd

Zijn je comfortabele trui en jij een onafscheidelijk duo? Voor op het terras kan je ook een overhemd onder je favoriete sweater dragen. Ga bijvoorbeeld voor een stoer denim overhemd of een casual knitted shirt. Bij een effen overhemd kan je prima een sweater met print dragen. Bij een basic sweater kan je juist een print of structuur in je overhemd hebben.

2. Op de klassieke tour met een pullover trui over je overhemd

Houd je het graag netjes of heb je een formele gelegenheid? Kies dan een donkere trui met een effen overhemd. Probeer heftige kleurencombinaties te vermijden. Een wit overhemd staat immers bij bijna alles. Je overhemd mag trouwens absoluut niet te groot zijn, dit zie je door de trui heen en dat staat al snel slordig. Draag nette schoenen en een pantalon of chino om je outfit compleet te maken.

3. Overhemd onder je hoodie dragen

Huh? Ja, je leest het goed. Ook je hoodie laat zich prima met een overhemd combineren voor een fraaie look. Hou het geheel wel enigszins rustig: de kraag en capuchon zijn op zichzelf al een statement. Uiteraard kan je wel voor kleur kiezen en je overhemd juist niet in je broek stoppen voor een nonchalante touch. Je kan het aan!


Meer outfitinspiratie met je favo capuchontrui? Lees dan 3 manieren om een hoodie te combineren“.


4. Vest over je overhemd

Vesten over je overhemd? Tuurlijk, kan gewoon. Ga het liefst wel voor een wat netter, fijngebreid model. Maak je look af met een donkere jeans zonder wassingen of een navy chino. Zo ben jij alvast klaar voor die meeting – en daarna die welverdiende lunch op het terras.