Mode
zomerpak-heren-nette-outfit-blog

Je colbert te warm?

Ontdek het zomerpak!

Netjes voor de dag komen is in de zomermaanden vaak nét wat lastiger dan in het najaar. Een gilet of jasje is snel te warm. En als je eerlijk bent, moet je toch niet denken aan al die extra lagen? Tijd voor een zomers pak met lichte, ademende stoffen.

nette-kleding-heren-pak-tips-blog

1. Praktisch: lichtgewicht wasbaar pak voor de zomer

Denk je zomer, dan denk je vast aan linnen. Eens… die stof is licht en comfortabel, maar kreukt snel en geeft daarom een informele uitstraling. Wol klinkt als een zware, warme stof. Toch is het fijne merinowol van het wasbare Drip & Dry Dutch Dandies pak ademend, snel droog en lekker licht. Zo hou je het hoofd koel deze zomer.

2. Zakelijk samengesteld 'pak'

Stijgt het kwik flink? Dan is een katoenen chino met stretch ook een ideale nette zomerbroek. Draag hierop een colbert zonder voering. Het liefst ook katoen of een linnen-mix. Nette polo en loafers eronder – perfect voor een zakelijke lunch op het terras of een zomerbruiloft. Niet écht een pak, maar wel net zo netjes.


Je pak altijd succesvol samenstellen? Leer het verschil tussen jasje, colbert en blazer.


3. Netjes met een short

Een nette short kan tegenwoordig op steeds meer plekken. Zorg wel dat je voor een variant gaat die veel weg heeft van een chino of pantalon. Valt de short ongeveer op de knie? Dan kan je met een katoenen colbert én overhemd prima voor de dag komen. Vergeet je loafers niet voor een nette, zomerse look.