Nu bij geselecteerde items van J.C. RAGS een gratis 2-pack T-shirt cadeau! Shop nu!

Gilet onder pak, restaurant

Zo draag je het gilet casual- dus ook zónder pak

Tuurlijk, traditioneel gezien wordt het gilet gedragen als deel drie van je pak. Maar hey, het zijn nieuwe tijden. Dus tegenwoordig combineer je dit chique kledingstuk ook prima in een casual outfit. Zo krijgt jouw look in 1x een stijlvolle – en toch nette – oppepper. Nieuwsgierig? Wij geven voorbeelden.

Gilet onder pak en bril

1. Hoe draag je een gilet lekker casual op een spijkerbroek?

Van origine is het gilet vooral functioneel. Het zakhorloge werd er in opgeborgen en de extra laag kleding bedekte de bretels. Nu mag het gilet juist de ster zijn van jouw outfit! Ga – zéker in een casual set – voor print. Met een donkere jeans en goed overhemd kan je zo prima naar kantoor (of die presentatie via Teams fiksen). 👌

2. Gilets casual dragen op shorts

Met een fijn basic T-shirt en je favoriete (jeans)short, draag je ook in warmere zomermaanden je gilet. Bijvoorbeeld naar een borrel of date.

3. Verzorgd: gilet en nette chino

Heb je een gelegenheid waar de spijkerbroek echt not done is of wil je ‘gewoon’ graag iets netter gekleed? De chino is minstens net zo comfortabel als jouw favo jeans én goed te combineren met het gilet. Ga voor de ultieme dandy look in combinatie met loafers, een subtiel gilet en een contrasterende kleur broek.


Wist je dat:

Gilets hebben vaak een oneven aantal knopen. Je laat officieel de onderste knoop van je gilet open. De achterkant van je gilet trek je voorzichtig aan, zodat 'ie perfect aansluit op je lijf.


4. Onder het colbert (of vooruit: tóch dat pak)

Moet je tóch dat jasje aan? Met een gilet laat je jouw persoonlijkheid echt stralen. 😀 Fleur bijvoorbeeld een basic colbert op met een gilet met print. Zorg wel dat de kleur van je colbert terugkomt in de print van het jasje (of dat de kleuren lekker met elkaar matchen). Dit ‘trucje’ kan je uiteraard ook toepassen om je pak een tikje feestelijker te maken.

Merken zoals Dutch Dandies hebben vaak combinaties van colberts met gilets in dezelfde print. Vooral in de wintermaanden - of voor bijzondere gelegenheden - een enorme aanrader.


Meer weten over jasjes voor over je gilet? Lees dan verder over het colbert, de blazer en het pakken-jasje.