Mode
regular fit jeans

Hoe draag je regular fit jeans?

Trends gaan vaak razendsnel. Toch blijft de regular fit jeans altijd een beetje in de mode. Deze traditionele, wat wijdere fit draagt comfortabel en is bijvoorbeeld ideaal wanneer je gespierde bovenbenen hebt of je graag een stoere, laid back streetstyle draagt.

regular fit jeans

1. Wat is een regular fit jeans?

De regular fit is de ruimste pasvorm van jeans voor mannen. Het klassieke model loopt vanaf de bovenbenen tot de enkels recht naar beneden, dit zorgt voor voldoende bewegingsruimte. Je hoeft je namelijk bij deze broek niet in allerlei bochten te wringen om hem aan en uit te trekken. Deze pasvorm wordt ook wel de relaxed fit of straight cut genoemd.

Het ideale aan deze jeans? Hij valt over je schoenen heen en je kan de broekspijpen stoer oprollen. Pas bij deze fit echter wel op met ruimer vallende shirts of oversized sweaters. Dit kan er al snel voor zorgen dat je gehele look wat lomp oogt. Voorkom dit door je jeans te combineren met meer aangesloten sweaters, polo’s en T-shirts.

2. Zo draag je de regular fit met verve

Omdat deze ruimere fit de vorm van je benen niet teveel benadrukt, is het aan te raden een meer aangesloten pasvorm boven je regular jeans te dragen. Deze jeans komt vooral ten goede wanneer je hem draagt zonder teveel poespas. Denk aan een basic T-shirt in combinatie met een stoer overshirt of een mooi aangesloten trui. Rol je broekspijpen op, draag er stoere boots of sneakers onder en je kan de dag aan!

Wil je liever een tikje netter voor de dag komen? Dan kan je ook een overhemd en colbert combineren met deze jeans. Ga dan voor een donkere wassing en een mooi aangesloten slim fit overhemd. Kies bijvoorbeeld voor een comfortabel model met een beetje stretch, zoals een knitted overhemd van Profuomo. Deze overhemden voelen aan als een poloshirt, maar zijn net zo netjes als het gemiddelde zakelijke hemd.


Het overhemd met stretch? Dan ga je voor een knitted overhemd.