Mode
Hoe werkt een strijkvrij overhemd?

Hoe werkt een strijkvrij overhemd?

Een onderhoudsvrij overhemd wat je direct van de waslijn kan trekken, zonder eerst met een strijkijzer in de weer te hoeven? Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn! Want zeg nou zelf, jij hebt toch ook nooit écht zin om te strijken? Door een behandeling van de katoenvezels in deze speciale strijkvrije overhemden, zakken eventuele kreukels er door lichaamswarmte- of door je hemd vochtig uit te hangen – er vanzelf weer uit.

Hoe werkt een strijkvrij overhemd?

1. Kreukvrije materialen en technieken

Een overhemd wordt op verschillende manieren strijkvrij gemaakt. Sommige merken maken gebruik van een speciale coating over hun katoen, anderen weven een synthetische draad mee. Hierdoor valt de stof soepeler en verdwijnen kreukels sneller. Specifieke stoffen hebben ook minder de neiging om te kreuken, zoals hoge kwaliteit 2ply katoen. Dit komt omdat 2ply dubbel geweven is en dus steviger. Strijkvrij betekent overigens niet compleet kreukvrij, maar kreukels verdwijnen wel sneller en de stof kreukt vele malen minder dan bij een normaal overhemd.

Ben je bang dat de behandelde strijkvrije stof zorgt voor nare zweetgeurtjes? Geen zorgen! De gecoate katoenvezels bij merkoverhemden ademen net zo goed als een klassiek katoenen overhemd. Kies dan wel voor een kwaliteitsshirt, goedkopere merken zijn vaak meer zweetgevoelig of slechts een aantal wasbeurten strijkvrij te noemen.

2. Zo was en droog je jouw strijkvrije overhemd

Deze speciale overhemden houd je het langst mooi door ze met zorg te wassen en drogen. Was je hemd dan ook niet heter dan 30 graden en centrifugeer maximaal tussen de 600 en 800 toeren. Sla je hemden voorzichtig uit en hang ze vervolgens aan een kledinghanger aan de waslijn. Dat bespaart niet alleen ruimte, maar zorgt er ook voor dat ze mooi kreukvrij en in de juiste vorm drogen.

Wil jij je nieuwe overhemd alleen snel kreukvrij maken en opfrissen? Hang hem dan op in de badkamer terwijl jij een warme douche neemt. Door de warmte en waterdamp valt de stof vanzelf weer zoals hij hoort te vallen.

3. Deze merken hebben strijkvrije overhemden

Non-iron shirts shoppen was nog nooit zo gemakkelijk! Wij hebben een uitgebreid assortiment overhemden die geen strijkijzer hoeven te zien. Zo is het merk Profuomo strijkvrij en zijn OLYMP overhemden van hoogwaardig strijkvrij katoen. Wij delen graag onze favorieten.

Profuomo Originale Slim fit Overhemd

Wat is nu mooier dan een klassiek wit slim fit overhemd? Niets dus! Eindeloos te combineren met een spijkerbroek of chino voor een casual chic look of draag het hemd super klassiek met een zwart pak. Daarnaast betekend 100% katoen ultiem draagcomfort.

Recall Shaped fit Overhemd

De perfecte basis voor je zakelijke garderobe. De tailored fit van het katoen sluit netjes aan en de lichtblauwe kleur is ideaal om te combineren met gilets en colberts met verschillende dessins.

OLYMP Signature Tailored fit Overhemd

Een overhemd met een print kan je casual dragen of combineren met een egaal gekleurd colbert. De print geeft een klassieke outfit een stoere uitstraling. Vooral in combinatie met jeans, boots en bijvoorbeeld een leren jas.


Wil je weten hoe je geruite kleding het beste combineert? Lees dan: Hoe draag je ruiten kleding?