Modellen in feestoutfits

Galapak:

in 4 stappen in stijl naar het schoolgala

Na jaren zwoegen en uren blokken voor dat moeilijke vak, is het tijd voor hét feestje van het schooljaar. Het eindexamengala is er eentje die jij en je vrienden nooit meer vergeten, zeker niet als de outfit helemaal on point is. Daarom geven wij tips voor het perfecte galapak. Laat dat feestje maar komen.

Verschillende stijlen feestoutfits tijdens bruiloft

1. Ga dit gala voor een goede kleur en de juiste pasvorm

Strak in het pak moeten… Dat kan heel intimiderend zijn. Zeker wanneer je liever je jeans en sneakers draagt. Daarom is het helemaal niet gek om direct te investeren in een pak die je na je gala ook nog prima draagt. Ga voor een veilige kleur, zodat jij tijdens je vervolgstudie er ook nog wat aan hebt.

Een veilige kleur is donkerblauw, zwart of antraciet. Gaap je al? Dan ga je voor een subtiel printje of een meer opvallende lichtgrijs – dan ben je écht the life of the party!


Heb jij altijd last van te korte mouwen of juist te lange broekspijpen? Vraag dan eens naar een lengtemaat. Ontdek dé kledingtips voor jouw lichaamstype.


2. Verras met een Mix & Match galapak

Mag het wat jou betreft wel een beetje losser? Dan ga je voor een pak wat je lekker kan mixen en matchen. Nog een extra voordeel: deze pakken hebben vaak stretch. Extra bewegingsruimte voor op de dansvloer dus.

Ook een goede combinatie-optie is een nette chino in combinatie met je colbert. Let hierbij wel op kleurverschil. Veiliger is een lichte(re) chino met een donker jasje. Nette schoenen eronder en jij bent klaar voor het feest.


Benieuwd welke schoenen je dan aantrekt bij je galapak? Deze schoenen draag je onder je pak.


3. Maak je look compleet met feestelijke details

Strak in pak of niet, je accessoires maken je feestlook compleet. Ga bijvoorbeeld voor een hippe vlinderdas, een stoere armband, sokken met een feestelijke print of (helemaal hip) bretels. Daar kan jij je date wel mee ophalen.

Een das is overigens echt niet verplicht. Laat het bovenste knoopje van je overhemd nonchalant open en combineer je pak met sneakers. Prima!

4. Stem je galakleding (waar mogelijk) af met je date of je vrienden

Het allerleukst is wanneer je date of je vrienden op elkaar afgestemd zijn. Draag bijvoorbeeld dezelfde kleuren accessoires als de outfit van je date of stem bijvoorbeeld de kleur van je stropdas of strik af met je vrienden. Dat wordt gegarandeerd een avond om niet meer te vergeten!

Nu zit er niets anders meer op dan instappen in de limousine en te genieten van een onvergetelijke gala-avond!