Mode
De juiste jas over je pak

De juiste jas voor over je pak

Zelfs als je tijdens je lunchwandeling vastbesloten bent om je stappendoel te halen, ontkom je er niet aan: het kwik daalt. En je pak heeft een warme metgezel nodig. Maar welke jas past bij jouw stijl én houdt je lekker warm? Wij hebben het antwoord voor je!

De juiste jas voor over je pak

1. De regels van een jas over je pak

Op zoek naar een stijlvolle jas die perfect past bij je pak? Een te korte jas oogt vaak te casual. Een handige richtlijn is daarom dat je jas langer moet zijn dan het jasje van je pak. Hiermee creëer je een verzorgde uitstraling die geschikt is voor elke gelegenheid. Tijdloze keuzes die altijd goed werken zijn de trenchcoat (ideaal voor de lente), manteljas en peacoat.

2. Lange jassen: de overcoat of manteljas

Denk jij bij een lange jas meteen aan een wollen manteljas – het type dat slimme zakenmannen in films dragen? Wij ook! Kies een model tot net onder de knie voor een perfecte pasvorm, ongeacht je lengte. Onthoud: bruin, donkerblauw of grijs zijn veilige keuzes die bij veel pakken passen. En als het eindelijk vrijdag is en je iets meer casual naar je werk gaat, maakt deze lange jas nog steeds indruk. Combineer het dan met een coltrui, goede jeans en Chelsea boots voor een moeiteloos stijlvolle look.


Meer inspiratie met de manteljas? Je vindt 't hier.


3. Kortere jassen: de peacoat

Voor velen is de peacoat ook een nette jas, zoals de manteljas. En tóch is dat niet helemaal zo. Deze jas valt namelijk net over het jasje van je pak en is daarmee wat vlotter en stoerder. De peacoat heeft wel dezelfde nette uitstraling als de manteljas, waardoor ‘ie zowel geschikt is voor een business-casual look als een formele outfit. Ga voor een klassieke navy of een variant met een luxe structuur.

4. Accessoires om bij je nette pak (en jas) te dragen

Je accessoires zijn er niet alleen om je warm te houden, ook maken ze jouw look helemaal af. Denk aan een nette sjaal, warme handschoenen of een stoere flatcap. Zorg ervoor dat je accessoires matchen met de details van je jas - of de rest van je kleding. Let bijvoorbeeld op de kleuren van je knopen, kies een subtiele tint uit een print of stem de kleur van je handschoenen af op je schoenen. Kan echt niet misgaan!


De ideale schoenen bij je pak? Wij tippen het perfecte paar.