Model met jas over pak aan

De juiste jas voor over je pak

Ga jij op de fiets naar je werk, reis je met de trein of loop jij van de parkeerplaats naar kantoor? Ook wanneer jij tijdens de lunchwandeling je stappendoel wil behalen moet je er toch aan geloven. Het wordt kouder, dus over je pak moet een warme jas. Welke dat is? Dat vertellen wij je!

Model met manteljas over een business pak aan

De regels van een jas voor over je pak

Oké, je bent op zoek naar een warme jas, maar wat staat er netjes op je pak? Een korte jas is vaak te sportief, maar je wil ook wat opties houden om te combineren. Oók wanneer niet je niet je pak draagt. De vuistregel is dat je jas langer is dan het jasje van je pak. Zo zorg je voor een nette look waarin je kan aanpakken of dat nu op kantoor is of thuis – tijdens je lunchwandeling. 💪 Welke jassen je altijd goed mee zit? Dat zijn de trenchcoat (in de lente), manteljas en peacoat.

1. Lange jassen: de overcoat of manteljas

Bij een lange jas denk jij vast direct aan een wollen manteljas. Zo eentje die slimme zakenmannen in films en series dragen. Dat is toevallig… wij ook! Ga voor een model tot net onder de knie. Dan zit je – ook als je wat kleiner van stuk bent – altijd goed. Kies een neutrale kleur als je wil blijven combineren. Bijvoorbeeld een bruine tint die matcht met je cognac veterschoenen. Of ga voor een stoer model met een grovere structuur. Onthoud wel: bruin, donkerblauw of grijs passen bij veel verschillende pakken.

Voordeel van de manteljas. Lekker lang is lekker warm. En is het eindelijk vrijdag? Ook wanneer je wat meer casual naar je werk gaat, staat deze lange jas top. Bijvoorbeeld met een coltrui, goede jeans en Chelsea boots.


Meer inspiratie met de manteljas? Lees dan: “Hoe draag je de manteljas?


2. Kortere nette jassen: de peacoat

Voor veel mensen valt de wat sportievere peacoat onder hetzelfde rijtje als de manteljas. En tóch is dat niet helemaal zo. Deze jas valt namelijk net over het jasje van je pak en is daarmee wat vlotter. Verder heeft de peacoat wel dezelfde nette uitstraling als de manteljas, waardoor ‘ie zowel geschikt is voor een business casual look als een formele outfit.

3. Accessoires om bij je nette pak (en jas) te dragen

Je accessoires zijn er niet alleen om je warm te houden, ook maken ze jouw look helemaal af. Denk bijvoorbeeld aan een nette sjaal, warme handschoenen of een stoere, nette flatcap.

Zorg ervoor dat je accessoires matchen met de details van je jas of rest van je kleding. Kijk bijvoorbeeld naar de kleuren van je knopen, een rustige kleur uit een print of stem zaken als je handschoenkleur af op de kleur van je schoenen. Kan niet misgaan zo! 👌


Meer weten over welke schoenen je bij je pak draagt? Voor iedere kleur pak, tippen wij het perfecte paar.