Mode
Blauwe jas, bosgebied

Met deze stijltips kom jij Blue Monday door

De meest omstreden dag van de week is ongetwijfeld de maandag. Je wil nog snoozen, maar een nieuwe werkweek wacht weer op je. Eén keer per jaar komt daar nog een tandje bij, namelijk op ‘Blue Monday’. Wat nou als we je vertellen dat dit gewoon weer een nieuwe dag is – waar je er weer tegenaan kan? Maar…dat kan natuurlijk alleen in de juiste outfit!

Blauwe hoodie, bosgebied

Deze blauwe maandag is volgens velen de meest deprimerende dag van het jaar. Maar het kan ook anders! Met een blauwe outfit die helemaal on point is kan jij het aan. Wij hebben de mooiste blauwe sets voor deze maandag – en vooruit, ook meteen voor de rest van de week.

1. Maandag: zakelijk met een business overhemd

Met een stijlvolle outfit op het (thuis)kantoor kan de maandag niet meer stuk. Het Dutch Dandies business overhemd is dan ook de ideale basis om deze blauwe maandag mee te beginnen. Het overhemd is van 100% wol en daardoor erg comfortabel. Dankzij de slim fit pasvorm zit het overhemd mooi aangesloten onder een colbert. Ga voor een Mix & Match Drykorn. Door de wolmix is hij extra warm en te combineren met een klassieke Drykorn chino. Dit is de perfect outfit voor jouw Blue Monday!

2. Dinsdag: lekker warm met een coltrui en vest

Deze dinsdag draag je een combi waarin jij je goed in voelt. Ga voor een coltrui voor een nette en verfijnde look. Combineer met een warm vest van 100% katoen, dat houdt de warmte vast. Maak het af met een nette slim fit jeans en jij kan ook de dinsdag aan!


Wil jij weten welke jeans pasvorm het beste bij je past? Lees dan onze jeans pasvormen advies!


3. Woensdag: comfortabel met een stretch denim

Ga je aan de bak of is het papadag? Ook wanneer je startklaar bent voor een onverwachte videocall, ga je voor stijlvol maar comfortabel. Ga voor een knitted overhemd- die zitten immers net zo lekker als je favoriete polo. In deze overhemden zit een beetje stretch, waardoor je veel bewegingsvrijheid hebt. Draag hierover een vest met rits. Combineer met een stretch denim die wel tegen een stootje kan.


Meer weten over comfortabele stretch overhemden? Lees verder over het knitted shirt!


4. Donderdag: casual met jeans en sweater

Yes, de week zit er al weer bijna op! Dat gevoel hou je het beste vast in een comfortabele, casual jeans en een warme sweater. Ga voor de slim fit Replay Anbass met Hyperflex voor ultieme bewegingsvrijheid. Dat is namelijk ook wel fijn als je voornamelijk achter je bureau zit of een wandeling maakt tijdens de lunch.

5. Vrijdag: vrijmibo in je favoriete colbert

Bijna weekend! Nog enkele meetings met collega’s en dan gezellig de vrimibo op afstand. Op de laatste dag van de week wil je er ‘gewoon’ goed uitzien en daarom draag je een stretch overhemd van Olymp. De Luxor 24/Seven is van 92% katoen en 8% elastaan. Draag hierover een flexibel mix en match colbert. Maak je vrijdag look compleet met een bijpassende semi-casual pantalon. Zo ben je direct klaar voor een uitgebreid diner aan de keukentafel met je partner!

Poeh! Nu kan je weekend beginnen! Geniet ervan en zorg dat je er volgende week ook weer helemaal top uitziet. Hoe dan? Je doet heel gemakkelijk dagelijks mode-inspiratie op via onze Instagram. Je kan het aan!