Opvallende Colberts:

jasjes voor kantoorhelden

Wist jij dat jouw look echt opknapt van een ‘statement piece’? Een opvallend item dat jouw outfit in 1x van saai naar een stijlvol niveau tilt. Denk hierbij aan een jasje met kleurrijke print, luxe knopen, opvallende zakken of juist een gaaf double breasted colbert. Geen idee waar te beginnen? Hier zijn onze favorieten – en de outfits die wij erbij dragen. Waar wacht je nog op? 😉

1. Opvallende kleur en structuur: roze corduroy

Loop jij warm voor een opvallende kleur of structuur? Dutch Dandies biedt beiden. Natuurlijk kan je direct voor een heel roze pak gaan als je écht durft. Maar ook met een lichte jeans of chino en wit overhemd maak jij een statement. Loafers of stijlvolle boots maken jouw look helemaal af.

2. Donkerblauw colbert saai? Niet met een streep!

Prints maken van jouw outfit al snel een mooi geheel. Zo kán donkerblauw veilig en saai zijn, maar niet met een print. En de streep is lang niet meer zo zakelijk als vroeger. Draag een pantalon of chino in de kleur van je chino. Grijze coltrui eronder en jij bent klaar voor (bijna) alles. Een mooie, witte sneaker maakt je outfit weer wat meer casual. Wel zo lekker.

3. Semi-casual, stoer en opvallend: het 70's nehru jasje

In dit rijtje nog meer Dutch Dandies. Ze zijn nu eenmaal gewoon goed in opvallende colberts. De inspiratie voor dit klassieke, hooggesloten jasje was uiteraard Bond-schurk Ernst Stavro Blofeld (de orignele doctor Evil) die een grijze variant droeg. Ga je helemaal voor deze stoere feel? Dan draag je deze outfit helemaal in het zwart.


Meer colbert combinaties? Zo draag je jouw jasje met jeans.


4. Colbert die altijd goed is? Ga voor ruiten!

Voor wie print spannend vindt, zijn ruiten altijd een goed idee. Waarom? Een ruit laat zich gemakkelijk combineren. Draag een overhemd, T-shirt of coltrui in de kleur van je ruit – of een kleur die hierbij lekker afsteekt. Jeans en sneakers eronder en jouw look is compleet. Kán bijna niet misgaan.