Model met een Dutch Dandies bloemenoverhemd SS19

Haal de lente in huis met een gebloemd overhemd

De eerste warme zonnestralen, nieuwe blaadjes aan de bomen en de klok mag bijna weer een uur vooruit. Het is duidelijk dat de lente eraan komt! Tijd voor een frisse update van je garderobe. Haal de lente naar binnen met een overhemd voorzien van een vrolijke bloemenprint. Dit seizoen is niet alleen het bloemenhemd onmisbaar in je kast, ook ruiten en strepen zijn prints waarmee je de lente- en zomermaanden aankan!

Close up van Dutch Dandies bloemenoverhemd SS19

1. Overhemd met bloemenmotief trend

Wij snappen wel waarom de bloemenprint dit jaar zo sterk wordt doorgezet. Een bloemenmotief is opvallend, feestelijk en zorgt voor een ultiem voorjaarsgevoel. Daarnaast is een katoenen overhemd ideaal wanneer het warmer weer wordt. Katoen ademt goed en zorgt er daarom voor dat je overdag het hoofd koel houdt. Wanneer het ’s avonds afkoelt, houdt een overhemd van kwaliteitskatoen je juist warm. Nog te koud? Dan misstaat een mooie effen trui zeker niet op een fleurig overhemd!


Meer stijltips voor wanneer het in de avond afkoelt? Zo draag je een overhemd onder je trui.


2. Overhemd met bloemen dragen

Een overhemd met bloemen kan je op verschillende manieren dragen. Zo zijn er overhemden met een subtiele print, een bloemenprint in de kraag of juist opvallende botanische dessins. Deze print lijkt lastig te combineren, maar niets is minder waar. De vuistregel is: houd de rest van je outfit rustig en simpel. Combineer een gebloemd overhemd bijvoorbeeld met een chino in een kleur die terugkomt in je print of draag je overhemd op een spijkerbroek. De meeste overhemden passen netjes bij een donker of ongewassen model jeans.


Hulp nodig bij het kopen van het perfecte overhemd? Wij schreven een minicursus overhemden voor jou!


Een prachtige, maar gedurfde combinatie, is om je gebloemde overhemd smart casual te dragen met een pak. Zorg ervoor dat de kleurtint van je pak matcht met de hoofdkleur van je pak en je kan de plank niet misslaan!

3. Onze favoriete overhemden met bloemen

Is een bloemenprint wat te heftig voor jou? Dan kan je er ook voor kiezen om een overhemd met bloemen in de kraag te dragen. Ook kan je een print minder heftig maken door een gekleurd overhemd te kiezen met een wat meer subtiele print. Wil je opvallen? Dan is een botanische print met verschillende bloemen en kleuren wat voor jou!


Lees meer stijltips voor overhemden met prints.