Mode
Welk trouwpak bij bruiloft met thema tips

Trouwpakkeninspiratie:

populaire themabruiloften

Gaan jullie trouwen op een wel heel specifieke locatie? Dan is er vaak ook een thema. Denk aan een bruiloft op het strand, in het bos of een bruiloft met een vintage tintje – bij een landhuis bijvoorbeeld. Geen idee waar je moet beginnen als het aankomt op je trouwpak? Komt goed! Met deze voorbeelden pas jij straks helemaal bij het thema.

Trouwpak inspiratie themabruiloft

1. Populaire themakleuren: paars en lila

Hoogstwaarschijnlijk stond een themakleur kiezen niet op jouw to-do lijst voor de bruiloft. Wil je toch graag dat je trouwpak bij het thema past? Dan combineer je de huidige trends eigenlijk heel gemakkelijk. Ga voor een luxe (liefst double breasted of driedelig) pak in een de themakleur en stijl dit met rustige accessoires. Ben jij in 1x klaar voor het jawoord.


Jouw pak in 1x in thema? Ga voor maatwerk.


2. Trouwpak voor strandbruiloft

Een strandbruiloft is automatisch al een thema. Lichte tinten, zonnige en luchtige uitstraling. Zomerse loafers erbij en jij bent eigenlijk al klaar. Het liefst ga je hier voor een linnen of linnenmix pak in een beige tint. En dat gilet erbij? Dat is fijn om bij het feest alsnog op te vallen als bruidegom, zelfs als je dat jasje uitdoet om je beste moves te laten zien. Bij dit thema zijn (strop)dassen eigenlijk niet nodig, maar laat je andere accessoires zeker niet weg.

3. Inspiratie voor de vintage bruiloft

Dit thema voelt voor velen waarschijnlijk een stapje verder. Geen standaard kleuren, geen standaard uitstraling. Dit thema past bijvoorbeeld goed bij bruiloften in een boerderij of landhuis. Ga voor diepe kleuren, structuur en subtiele prints. Bruin en groentinten doen het vooral goed, evenals een fijne ruitprint of pak met structuur. Mix & Match is bij dit thema ideaal.

4. Bruiloft met een bloementhema

Is je trouwthema gebloemd? Dan trouw jij vast in een botanische tuin, bos of park. Dan kan je heel subtiel je thema terug laten komen. Denk aan in de voering van je maatwerk-jasje, in je overhemd of in je accessoires. Laat vooral je print spreken en zorg dat je trouwpak verder rustig is van kleur. Enneh… groentinten staan mooi bij bloemen.

5. Trouwpak-inspiratie bij een winterse bruiloft

De tijd dat koppels alleen elkaar het jawoord geven in de lente of zomer is allang voorbij. Steeds vaker zien we uitnodigingen voor een najaarsbruiloft of zelfs een knusse, chique decembertrouwerij. Winters chique is zelfs een populair thema. Ga in dit geval voor een luxe smoking. Of het nu klassiek zwart is, maatwerk met een feestelijke kleur of juist opvallend wit.