Model drinkt koffie

Vlekken:

op deze manier pak je ze aan

Iedereen kent het wel: een koffievlek in je favoriete spijkerbroek of een rode wijnvlek in je nieuwe overhemd. Vervelend, maar die serveerster kon er ook niets aan doen. De meeste vlekken kun je met simpele trucs uit je kleding verwijderen. En het leuke is dat je die huis-tuin-en-keuken vlekverwijderaars vaak gewoon in je keukenkastje hebt staan!

Witte sneakers

Winkels staan vol met schoonmaakmiddelen en chemische goedjes om vlekken uit je kleding te verwijderen. Voor hele hardnekkige vlekken kunnen ze handig zijn, maar voor de meestvoorkomende vlekken zijn er ook middeltjes die je gewoon in huis hebt. Omdat we willen dat jij extra lang van je favoriete kleding kunt genieten, hebben we een lijstje gemaakt met de drie meestvoorkomende vlekken en hoe je ze kunt verwijderen.

Koffievlekken

In gedachten verzonken ben je op weg naar het kopieerapparaat en bots je per ongeluk tegen een collega op. Dat is niet zo’n probleem, maar je had net een mok zwarte koffie in je hand. Koffievlekken zijn heel gemakkelijk te verwijderen met lauw water. Als dat niet lukt, wrijf het kledingstuk dan in met vloeibaar wasmiddel. Let er wel op dat niet elke stof in de machine mag en dat je bij kledingstukken van zijde niet te hard mag wrijven.

Wijnvlekken

Een glas rode wijn wordt nog al eens omgestoten. Wanneer je dit in een restaurant overkomt, kun je weinig doen. Probeer de vlek vochtig te houden door er met keukenpapier op te deppen. Als je thuis bent is het verstandig om direct zout op de vlek te strooien. Laat het een paar minuten liggen, zodat het de tijd heeft om de wijn te absorberen. Wrijf de vlek daarna voorzichtig in met vloeibaar wasmiddel en stop het kledingstuk in de wasmachine. Is de vlek er nog niet uit? Herhaal het proces dan nog een keer.

Zweetvlekken

Nog even de trein halen, een belangrijke presentatie geven of een eerste sollicitatiegesprek. Allemaal momenten waar het zweet je uitbreekt. Met een goede deodorant kun je zweetvlekken in je kleding voorkomen. Is het al te laat? Geen probleem! Er zijn meerdere eenvoudige manieren om zweetvlekken uit je kleding te verwijderen. Los twee aspirientjes op in een beetje warm water en smeer het mengsel op de vlek. Laat het een paar uur intrekken en stop het kledingstuk daarna in de wasmachine. Heb je geen tijd om de vlek op deze manier te behandelen? Laat het een middag in de zon hangen; de zon heeft namelijk een blekende werking!

Alles geprobeerd, maar zonder resultaat? Bij Only for Men hebben we een ruim assortiment aan herenkleding met een diversiteit aan merken. Bekijk onze webshop of bezoek één van onze winkels.

Bekijk hier ons assortiment!