Wat is een technische jas?

Wat is een technische jas?

Technische outerwear is hot! Voorheen was technisch geavanceerde kleding alleen weggelegd voor wintersporters en buitenfanaten. Tegenwoordig mag ook de modieuze man meer van zijn jas verwachten. Stijlvol, functioneel, warm en ook nog waterdicht. Perfect voor ons natte herfstweer of kille winterweer dus!

Wat is een technische jas?

De mogelijkheden met technische jassen voor dagelijks gebruik zijn eindeloos en perfect voor de avonturier in jezelf. Wil je veel zakken? Goed zichtbaar zijn in het donker? Of wil je een jas die je gemakkelijk op kan bergen? Het kan allemaal!

1. Waterdicht en ademend: softshell versus hardshell

Technische jassen kunnen wel tegen een regenbuitje of een beetje wind. Dit komt door de getapete naden. Maar de ene jas is de andere niet als het gaat om wind- en waterdichtheid. Het verschil zit hem vooral in waarvoor je de jas wil gebruiken. Daarom wordt er vaak verschil gemaakt tussen softshell en hardshell jassen.

Wat is een softshell jas?

De meeste technische jassen, die niet bij outdoorzaken worden verkocht, zijn softshell jassen. Dit komt omdat deze jassen vooral gekocht worden op draagcomfort. Een softshell jas geeft je meer bewegingsvrijheid en heeft een groot ademend vermogen.

Wat is een hardshell jas?

Hardshell jassen zijn vaak ongevoerd en gemaakt voor veeleisende avonturen met aanhoudende regenbuien. Hierdoor moet je nog een laag onder je jas dragen om het warm te krijgen. Hierdoor zijn hardshell jassen gemakkelijk op te vouwen en mee te nemen in je tas. Hardshell jassen hebben vaak minder ademend vermogen dan een softshell jas.

2. Een slimme technische jas houdt je warm

Technische outerwear wordt gemaakt van duurzame materialen die zorgen dat je warm blijft, zonder je onnodig te laten zweten. Dit komt door de ademende stoffen. Het merk Krakatau belooft je warm te kunnen houden bij temperaturen tot maar liefst min 30 graden! Ideaal in de winter. De grote capuchon, verstelbare zoom en gecoate membraam stof zorgen ervoor dat koude wind niet door je jas heen komt. Wordt het toch te warm of hebben we een onverwacht milde winter? Dan hebben veel technische jassen een uitneembare voering.

3. Ruime en veilige zakken

Op een gewone doordeweekse dag neem je veel mee. Telefoon, paspoort, portemonnee en soms ook de spullen van je partner. Technische jassen spelen hier slim op in met ruime zakken op slimme plaatsen en met veilige sluiting. Bijvoorbeeld magnetische sluitingen of stevige ritsen. De Napapijri Rainforest jas heeft zelfs geen rits aan de voorkant, zodat hier een grote zak past, met rits én klepsluiting.

4. Handige snufjes

Naast warme ademende stoffen, en veilige zakken, heeft de Krakatau Winterjas twee hengsels aan de binnenkant. Hierdoor kan je bij veranderlijk weer je jas als rugzak met je mee nemen. Hou jij mooi je handen vrij! Wil jij dit najaar geen moment te hoeven rillen van de kou? Bekijk dan onze collectie technische jassen!


Meer weten over Krakatau jassen? Lees: Krakatau jassen mogen niet ontbreken in jouw garderobe.