Mode
Zo draag je linnen

Zo draag je linnen

Het linnen overhemd is hét item dat zomer schreeuwt. Want het geeft een stijlvolle, nonchalante twist aan je look én houdt je lekker koel. Geen zin in het overhemd? Dan ga je voor een linnenmix in chino of overshirt.. En hoe je linnen draagt? Dat laten we je zien!

Zo draag je linnen

De eigenschappen van linnen

Linnen is dé stof voor de zomer, het draagt namelijk luchtig. Linnen ventileert, isoleert en is snel droog. Ook staat de stof bekend om z’n kreukgevoeligheid, maar dat staat juist lekker nonchalant. Hoewel linnen en katoen wel wat van elkaar weg hebben, zit het verschil ‘m in de plant. Katoen is gemaakt van de katoenplant en linnen van de vlasplant. Het productieproces van linnen is trouwens wel duurzamer. De stof is stevig en heeft zelfs een antibacteriële werking. In 1x klaar voor de zomer dus met die luchtige stof.

1. De beige en witte linnen chino

Je bent in 1x klaar voor het voorjaar met een linnen chino! Deze broek is luchtig en lijkt zelf een beetje op een chique pantalon. Erg geschikt voor een zomerse date (zei er iemand strandwandeling?) of stijlvol naar kantoor. Maak je nette look af met een casual overhemd en loafers. Iets te formeel? Met een witte sneaker loop je niet zomaar naast je schoenen.


Weten hoe je de chino nog meer combineert? Zo draag je ‘m van zakelijk tot casual.


2. Luchtig linnen hemd

Is het vaak net iets te broeierig op kantoor? Geen ruzie meer om een open raam. Ga eens voor een linnen hemd. Voelt licht en lekker luchtig. Ideaal op dagen met warmere temperaturen. Formeel draag je ‘m met een nette pantalon of chino. Of combineer het hemd met je favoriete jeans en sneakers voor een zomerse casual outfit. Je kan ‘m dus gewoon altijd aan! Geen punt.


Liever een zomers overhemd met een korte mouw? Zo draag je hem wél goed!


3. Het linnen colbert combineren

Is het nog wat fris? Dan maak je een outfit heel gemakkelijk af met een colbert. Dit Dutch Dandies colbert is gemaakt van linnen. Daardoor is ‘ie lekker licht. Ideaal om in het voorjaar nog een gelaagde outfit te dragen zonder dat het direct té warm is. Combineer met een polo, jeans en witte sneakers. Zo kan je elke temperatuur aan.