Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2019/02/bruidegom-sokken.jpg

Trouwaccessoires voor de bruidegom Welke accessoires draag je bij jouw trouwpak?

trouwaccessoires voor bruidegom

De trouwaccessoires worden vaak uitgezocht tijdens het passen van je pak. Het is daarom belangrijk dat je je van tevoren niet alleen oriënteert op het vinden van het perfecte trouwpak, maar ook op wat je erbij wilt dragen voor de finishing touch van jouw trouwlook.

Kies je bijvoorbeeld voor een klassieke riem of voor stijlvolle bretels? Draag je een stropdas of liever een strik? En past het geheel wel bij je corsage en het thema? Wij zetten een aantal belangrijke trouwaccessoires voor heren op een rijtje en geven tips voor afstemming op je trouwpak.

Schoenen onder je trouwpak

Je trouwschoenen zijn natuurlijk een onmisbaar accessoire. Met je schoenen kun je alle kanten op. Het is zelfs een uitgelezen kans om hiermee een stukje van je persoonlijkheid te laten zien. Denk bijvoorbeeld aan een opvallende kleur of een bijzonder materiaal. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen om een gekleurde schoen of lakschoen te dragen. Het belangrijkst is dat ze goed zitten en je ze inloopt – doe dit het liefst op tapijt zodat je zolen niet slijten.

Goed gestrikte das en pochet

Welke das draag je op je bruiloft: een vlinderstrik of een stropdas? Dit is uiteraard geheel afhankelijk van jouw persoonlijke smaak. Denk bij het dragen van een stropdas ook aan zaken als een dasspeld. Deze zorgen ervoor dat je das niet in de bruidstaart, eten of drinken komt gedurende de dag. Daarnaast zijn ze ook enorm stijlvol.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Only for Men (@onlyformen_fashion) op

In het borstzakje van je colbert draag je een pochet. De pochet is eigenlijk het kleine broertje van de stropdas. En net als jij en jouw broertje, zijn de stropdas en pochet niet hetzelfde. Draag daarom ook geen pochet die dezelfde kleur of print heeft als je das. Tegenwoordig is het ook helemaal in om als bruidegom helemaal geen stropdas te dragen. Dit staat lekker nonchalant. Uiteraard kan je dan wel kiezen voor een pochet.

Meer weten over het combineren van het pochet? Lees dan: “Pochet regels: zo hoor je de pochet te dragen

Bretels en sokken voor team groom

Vaak dragen belangrijke gasten op een bruiloft accessoires in dezelfde print of kleur als de bruidegom. Ook erg leuk voor een bijzonder fotomoment. Denk bijvoorbeeld aan dezelfde kleur bretels voor de getuige of sokken met dezelfde print voor de vrienden van de bruidegom. Bedenk wel dat je bij het dragen van bretels niet ook een riem draagt.

Heeft je stropdas al een print? Dan is het niet raadzaam om sokken met een drukke print te dragen. Draag dan een kleur die aansluit bij je pak, het liefst een tint donkerder.

Horloge versus armband

Hoewel je op je bruiloft graag op tijd komt, is een horloge een absolute no-go. Deze grote dag mag eindeloos duren. Je hoeft dus niet te kijken hoe laat het is. Toch graag iets om je arm dragen? Denk eens aan een stoere armband die past bij jouw stijl.

Leave your hat on

Vaak dragen vrouwen op hun bruiloft een sluier, kroon of een bloemenkrans. Maar heren, niet getreurd: ook voor de man is er genoeg keuze. Denk bijvoorbeeld aan de klassieke hoge hoed, de gleufhoed of een flatcap. Pas de hoed aan op de stijl van de bruiloft en voilà: een stijlvolle bruidegom.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Only for Men (@onlyformen_fashion) op

Manchetknopen

Met manchetknopen maak je jouw trouwoutfit helemaal af. Kies voor een verfijnde, moderne of romantische manchetknoop als finishing touch. Sommige bruidegoms kiezen ervoor om bijzondere manchetknopen van een familielid te dragen.

Het corsage

Corsages worden op bruiloften gedragen door de bruidegom, naaste familie, de ceremoniemeester, de getuigen en eventuele bruidsjonkers. Dit kan een klein bloemetje zijn of, met wat groen, een afspiegeling zijn van het bruidsboeket. Vaak is er een themakleur die terugkomt in het boeket en de accessoires, neem deze dan ook subtiel mee in het corsage en laat de kleur van de bloemen terugkomen in je das of pochet.

Mannen dragen corsages overigens met de bloemen naar boven gericht. Wil je voorkomen dat het corsage gaatjes maakt in je trouwpak? Vraag dan naar de mogelijkheden om het speldje te vervangen door een magneet.

Aan het eind van de ceremonie draag jij natuurlijk jouw nieuwste accessoire: de trouwring! Een accessoire die overal goed bij staat en je altijd om zal hebben. Het is je mooiste accessoire!

Ben jij juist te gast op een bruiloft? Wij hebben een aantal tips voor de perfecte bruiloft outfit als gast zodat je in stijl getuige kan zijn van de mooiste dag uit iemands leven.

Deel dit bericht: