Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2016/03/Jeans-klein.jpg

Jeans wasvoorschriften

Op deze manier geniet je langer van je jeans!

Een jeans is hét favoriete kledingstuk van vele mannen! Iedereen heeft er wel eentje in zijn kast. Maar waar moet je op letten bij het wassen van een jeans zodat je er zo lang mogelijk van kunt genieten?

Wij geven een aantal tips om te voorkomen dat jouw favoriete jeans slijt of verkleurd tijdens het wassen:

  • Lees voordat je je spijkerbroek gaat wassen eerst goed het waslabel, dit kan verschillen per spijkerbroek. Ben je geen held in het wassen van een spijkerbroek? Controleer dan de wasvoorschriften voordat je de broek koopt. Heb je geen idee wat alle wassymbolen betekenen op het waslabel? Lees dan hier de betekenis van deze symbolen!
  • Was een spijkerbroek altijd binnenstebuiten, controleer ook altijd de inhoud van de zakken.
  • Gebruik vloeibaar wasmiddel en geen wasverzachter, niet elke spijkerbroek is geschikt voor het gebruik van wasverzachter. Poederwasmiddel kan eventueel vlekken achterlaten op een donkere jeans.
  • Denk bij het wassen aan het gewicht van een natte spijkerbroek, was dus niet meer dan 4 spijkerbroeken tegelijk. Het gewicht kan namelijk te groot zijn voor de trommel van de wasmachine.
  • Een spijkerbroek wassen doe je op een zo laag mogelijke temperatuur om krimpen en verkleuring tegen te gaan. De standaard wastemperatuur is 30 graden, bij eventuele vlekken kun je beter extra vlekkenverwijderaar toevoegen dan de temperatuur te verhogen.
  • Een donkere spijkerbroek wassen, kun je het beste op een koude temperatuur doen om de kleur optimaal te behouden.
  • Stop geen spijkerbroeken in de droogtrommel. Door de hoge temperatuur tijdens het droogproces kunnen eventuele elastaanvezels samensmelten, dit zorgt ervoor dat de jeans zijn elasticiteit verliest en de broek minder prettig draagt. Een broek die te groot is, kun je dus beter niet laten krimpen in de droogtrommel. Na een half uur dragen heeft deze zijn oude vorm terug maar de elasticiteit is verloren. Ook kan een broek verkleuren door gebruik van een droogtrommel.
  • Hang een spijkerbroek uit om deze te laten drogen. Mocht de broek buiten opgehangen worden, kun je deze het best binnenstebuiten ophangen om verkleuring tegen te gaan.
  • De meeste spijkerbroeken kunnen gestreken worden op een lage temperatuur, kijk hiervoor in het waslabel.
  • Als je een zwarte jeans gaat wassen, kun je deze voor de eerste wasbeurt in een teiltje met azijn leggen. Hierdoor hecht de kleurstof beter aan de vezels en blijft de jeans langer intens zwart.

 

En nu: aan de slag! Je vrouw zal blij verrast zijn dat jij weet hoe je het beste een jeans moet wassen.

Lees hier hoe je jeans met een lichte wassing draagt!

Deel dit bericht:

Geef een reactie