Mode
Blauwe spijkerbroek en blauwe trui, winterse sfeer

Veilig blauw?

Zo combineer je jouw favoriete broek!

Jouw favoriete broek is vast en zeker blauw. Hoe wij dit weten? Nou… dit is namelijk dé broek die iedereen wel in zijn garderobe heeft. Denk bijvoorbeeld aan je jeans of je favoriete nette pantalon. En terecht! Donkerblauw past namelijk voor iedere gelegenheid. Ga jij het liefst voor de chino, pantalon of juist de ‘veilige’ denim?

Donkere spijkerbroek gecombineerd met trui en winterjas

1. Een blauwe broek combineren met... blauw

Blauw met nog meer blauw combineren. Dat klinkt misschien mega saai, maar is eigenlijk de meest makkelijke manier om een stijlvolle outfit samen te stellen. Ga voor verschillende tinten blauw en maak je look af met (je raadt het al) blauwe accessoires. Je schoenen mogen opvallen – bijvoorbeeld grijze sneakers of een stijlvolle zandkleurige loafer.


Meer chino stijltips? Lees dan: “Een chino combineren doe je zo!


2. Colorblocking met een blauwe pantalon, dat kan je aan!

Blauw combineert eigenlijk met bijna alles. Wit, grijs, beige, groen of juist een opvallende rode tint? Het kan! Wanneer jij eens gaat voor een verrassende combinatie, dan ga je voor een outfit waar de kleur vanaf spat. Laat die (knal)kleur dan ook terugkomen in je sneakers. Ga je liever voor rustige kleuren? Maak dan je look opvallender met verschillende structuren. Denk bijvoorbeeld aan een wollen kabeltrui of een knitted overhemd.

3. Je denim combineren

Jeans zijn waarschijnlijk dé meest gedragen blauwe broeken. Denim is tenslotte stoer, stijlvol en veelzijdig. Zo combineer je jouw donkere en lichtere jeans.

Donkere denim

Met een donkere jeans kan je heel veel kanten op. Dit is namelijk een perfecte basic voor een statement-item – die natuurlijk op mag vallen. Kies een jack of colbert met een print of met een rijke kleur. Een donkere jeans legt de aandacht op je bovenstukken.

Lichte(re) denim

Draag je meer denim items? Ga dan voor verschillende wassingen. Lichte jeans met een donker spijkeroverhemd bijvoorbeeld. Neutrale kleuren combineren ook lekker met een lichtblauwe jeans. Denk aan beige, wit of ga voor pasteltinten.


Meer tips hoe je lichte jeans draagt? Lees: “Zo draag je jeans met een lichte wassing.


Alkmaar personal shopping ruimte

Stijladvies

Ben je benieuwd wat wij te bieden hebben om jouw blauwe broeken wat meer pit te geven? Kom dan eens langs in één van onze winkels voor persoonlijk stijladvies, onder het genot van een goede kop koffie natuurlijk. Dan kan jij die blauwe broek voortaan altijd aan.

Maak een afspraak