Hoe weet je welke kledingstijl bij je past?

Hoe weet je welke kledingstijl bij je past?

De ene dag draag je een hip geruit colbert en nette chino, terwijl je de dag erna in een stoere donkere schipperstrui met spijkerbroek en boots het kantoor binnenstapt. Stijlen kunnen van dag tot dag verschillen. Hoe zou jij jouw stijl omschrijven? En welke kledingstukken passen daar het beste bij? Dat is soms lastiger dan het lijkt, zeker wanneer je je aan dresscodes moet houden, daarom helpen we je graag een handje met het vinden van jouw unieke stijl.

Hoe weet je welke kledingstijl bij je past?

Welke kledingstijlen voor mannen

Smart casual, business, casual chic, de benamingen vliegen je al snel om de oren. Vaak weten we echter niet precies wat ze inhouden. Over het algemeen ligt de stijl van de man op het snijvlak tussen gekleed en casual.

Wij hanteren vier gemakkelijk overzichtelijke stijlen voor de man:

De trendy kledingstijl

Ben jij op de hoogte van de nieuwste trends? Dan zou jij wel eens de trendy man kunnen zijn. Je kleed je casual of zoekt juist het stoere randje op. Denk aan strak gesneden chino’s, spijkerbroeken met wassingen, vrolijke sokken en sweaters in trendkleuren zoals geel en dieprood.

De modern geklede man

De moderne man combineert casual het liefst met wat meer geklede items of is minder trendgevoelig en weet welke actuele mode bij hem past. Denk aan overhemden met strepen of een print, ongewassen spijkerbroeken en col- of schipperstruien in rustige kleuren zoals koper, donkerblauw of donkergroen.

De klassieke kledingstijl

Jij houdt het bij de klassiekers! Outfits waarvan je weet dat ze verzorgd ogen en goed bij je staan. Draag je – voornamelijk – blauwe overhemden met daarover een colbert of trui? Draag je daarnaast het liefst een grijze pantalon of beige chino? Dan ben jij de klassiek geklede man.

De business geklede man

Kan je je geen outfit voorstellen zonder colbert? Hou je van egale overhemden, goed gesneden pantalons en stijlvolle wollen manteljassen? Als jij een pak draagt op kantoor of bij speciale gelegenheden ben jij met recht de business-man!

Zo kies je wat echt bij je past

Twijfel je of een kledingstuk bij je past? Let dan op waar je je lekker in voelt en wat je uit wil stralen. Met kleding kan je ervoor zorgen dat je meer opvalt of zelfverzekerd overkomt. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een stoer geblokt overhemd met boots of juist je casual look met spijkerbroek af te maken met een colbert. Ook wanneer je je moet houden aan dresscodes kan je jouw eigen stijl wat door laten schijnen. Combineer een pak bijvoorbeeld met een shirt met print en witte sneakers.

De vuistregel voor een stijlvolle man is vaak het investeren in tijdloze kwalitatieve items die goed op zijn lijf gesneden zijn en er verzorgd uitzien. Dus welke stijl je ook draagt, zet het telefoonnummer van je kleermaker in je telefoon of kom langs bij het atelier in één van onze winkels!