Modellen met warme winterjas en sjaal

Wintercheck:

Heb jij de juiste warme winterjas?

Natuurlijk is de herfst nog zacht en denk je nog lang niet aan de winter. Die tussenjas is nog prima voor een rondje wandelen of de zaterdagochtend boodschappen. Maar… voor je het weet wordt het weer ijzig koud en snak je naar een warme voering, winddichte stof en waterwerende jas. Mannen, wij nemen de winterjassen voor dit seizoen met je door.

Model met warme winterjas en sjaal

Ga jij voor praktisch, stijlvol, modern of een combinatie van allemaal? Met jouw nieuwe winterjas kan jij dat vriespunt aan! 💪

1. Nette winterse manteljassen voor stijlvolle zakenmannen

De ideale jas voor de zakenman? Dat is natuurlijk die jas die langer is dan het jasje van je pak. Een nette, warme jas voor over je zakelijke outfit is de manteljas (ook wel overjas genoemd). Maar iets sportiever is de kotere peacoat met een dubbele rij knopen. De klassieke jassen zijn vaak van wol of een wol-mix en draag je dan ook niet door weer en wind, maar wanneer je denkt maar kort buiten te zijn. Ideaal voor de man die vooral voor warmte en stijl gaat.

Heb je een manteljas met polyester erin verwerkt (zoals de Dutch Dandies jas)? Dan is deze wel wat meer regenproof. ☔


Meer over jassen voor over je pak? Lees: “Deze jas draag je over een pak!


2. Trendy, praktisch en het liefst lang(er)

Loop jij warm voor praktische jassen tegen kou en nattigheid? Een parka of lange winterjas is dan iets voor jou! De capuchon zorgt ervoor dat je droog blijft, de voering houdt je lekker warm. Daarnaast zijn de materialen van de meeste van deze jassen waterafstotend en windwerend. En nog praktischer: de PME Legend Snowpack jas heeft een uitneembare voering, waardoor je de jas ook prima in de herfst of frisse voorjaarsochtenden draagt. De Krakatau winterjas houdt je gegarandeerd warm tot -10 graden!

Familiemannen opgelet! Ga jij vaak met de kids een groot stuk wandelen en wordt de collectie dennenappels of kastanjes in je jaszakken steeds groter? Parka’s hebben ook nog eens diepe zakken waar je veel in kwijt kan. De klassieke parka heeft een capuchon, maar tegenwoordig bestaan er ook moderne modellen zonder.

3. Gewatteerde winterjassen: Warm en vederlicht (letterlijk)

Een gewatteerde jas bevat vaak een dikke donzen voering die je lekker warm houdt, maar niet te zwaar aanvoelt. Deze jas is populair door de sportieve uitstraling en verschillende opties in kleur, materiaal en lengte. Ideaal voor de man die houdt van comfort, veel keuzemogelijkheid en een ‘gewoon’ warme jas.

Ga jij voor duurzaam? De gewatteerde National Geographic jas gebruikt geen dons, maar een gerecycled plastic als vulling voor de jas. Houdt je net zo lekker warm.

4. Moderne winterjacks

Ben jij niet uit je stoere jack te vriezen? Ook in de winter kan je jouw moderne jacks gewoon aan blijven trekken! Bijvoorbeeld als tussenjas over je warme hoodie of gewoon op een zachtere winterdag. De gevoerde jacks houden je warm en hebben een trendy uitstraling. Ideaal als aanvulling op je wintergarderobe dus!

5. Slimme winterjassen waarmee je strenge winters aankan

Hoewel het in ons koude kikkerlandje nooit veel meer vriest dan een paar graden onder nul, is het wel fijn om op extremer weer voorbereid te zijn. Ga je op vakantie naar een kouder gebied of ben je een enorme koukleum? Deze jassen kunnen temperaturen van min 10 tot min 25 aan, maar ademen voldoende en zijn vaak ook nog eens wind- en waterdicht!


Meer weten over technische jassen die weer en wind aankunnen? Lees dan: “Wat is een technische jas?